28 Haziran 2010 Pazartesi

yoğurt ( ayran aşı ) çorbası





Malzemeler
1 kase haşlanmış buğday ( aşurelik buğday)
1 kase yoğurt
3 çorba k.un
kıyma ( minik minik köfte yapılacak )
2 çorba k.tereyağı
aş otu ( Erzurum'a has bir ot yoğurt çorbasının içerisine katılır )
su
tuz



Yapılışı
Tencereye suyu alın su kaynadıktan sonra üzerine haşlanmış buğdayı ilave edip tekrar kaynatın Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın Yoğurdun üzerine 3 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın üzerine ilk önce soğuk su ilave edip daha sonra sıcak su ilave edip terbiyeyi tencereye buğdayın üzerine ilave edip bir taşım daha kaynatın fındık büyüklüğünde köfteleri tereyağı ile birlikte ekleyin aşotunu tuzunuda ilave edip iyice kaynattıktan sonra çorbayı servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

25 Haziran 2010 Cuma

davet masam :))






Hayırlı Cumalar ....

arkadaşlarımı yemeğe davet etmiştim ve davet yeğemeğimin beğenilen :)) menüsü


Şehriyeli pilav
Patatesli - kıymalı börek

ve annemin yoğurduna bayıldıkları için ev yapımı yoğurt :)) yoğurdu yazmam garib olabilir ama :)) ( özellikle ev yapımı tercih ediyoruz çünkü daha sağlıklı olduğu için uzmanlar da tavsiye ediyor ... ) bunu belirtmek istedim ...




tariflere üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz :)) ...

23 Haziran 2010 Çarşamba

kalp şeklinde peçete katlama



davet sofralarınızda , anneler günü , evlilik yıldönümleri gibi özel günlerinizde masanızda şık ve güzel bir görünüm yapabilirsiniz ...















Kare şeklinde açılan peçetenin,alt ve üst kenarları peçetenin ortasında birleştiriniz
Tekrardan alt kenarı ikinci kenarın üstüne doğru 3 cm açıkta bırakacak şekilde katlayınız
Parmağınızı alt kenarın ortasında tutarak her iki kenarı da yukar doğru katlayınız
Peçeteyi ters çeviriniz.Üst kenarlardan kalp şekli olacak şekilde katlayınız.İyice bastırıp şekil almasını sağlayınız
Tekrar ters çevirerek tabağınıza yerleştirin










alıntı

21 Haziran 2010 Pazartesi

fincanda tel kadayıf



Asliş'konun bloğunda gördüm kadayıf tarifini farklı sunumu ile çok hoşuma gitti :)) davetlerde misafirlerinize şık bir sunum yapabilirsiniz , ramazan da yaklaşıyor iftar sofralarınıza da farklılık katabilirsiniz sunum olarak ...




Malzemeler
500 gr kadayıf
tereyağı

İçerisi için
çekilmiş ceviz


Üzeri için
şerbet


Süslemesi için
çekilmiş antep fıstığı
krem şanti



Yapılışı
bir tepsiye tel kadayıfları yayıp üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz azlığını - çokluğunu tereyağının ) orta büyüklükte yuvarlak bir fincana bir parça kadayıfdan koyarak iyice bastırın ortasına çekilmiş ceviz koyup üstüne bir tutam daha kadayıf ekleyerek iyice bastırın kadayıflar birbirine yapışacak ... fincandaki top kadayıfı tepsiye çevirin hepsini bu şekilde yapıp bitirerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin piştikten sonra üzerine şerbetini döküp içerisine çekmesini bekleyin servis yaparken üzerine antepfıstığı serpip kremşanti veya kaymak ile sunum yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

20 Haziran 2010 Pazar

babalar günü ...






Babalar Gününüz Kutlu Olsun ...

18 Haziran 2010 Cuma

ev yapımı papatya ( çicek ) ekmek





Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar... Kainatın en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle... Hayırlı Cumalar....
Malzemeler
4-5 su bardağı un
1 paket yaş maya
sıcak su
tuz
Üzeri için
Susam
Çörekotu
Yapılışı
sıcak su ile mayayı ezerek mayalandırın karıştırma kabının içerisine unu eleyerek ortasını havuz şeklinde yaparak mayayı tuzu ve sıcak suyu ekleyerek iyice yoğurup hamuru mayalanmaya bırakın 1 - 2 saat hamur mayalandıktan sonra hamurdan parçalar koparıp top top yaparak fırın tepsisinin içerisine önce ortaya bir tane koyun kenarlarınada yaptığımız
topları dizerek üzerine çörekotu ve susam serperek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin AFİYET OLSUN ...

17 Haziran 2010 Perşembe

Regaib Kandilimiz Kutlu Olsun




Tüm Müslümanların Mübarek Regaip Kandilini kutlar, nice hayır ve güzelliklere vesile olmasını dilerim....

14 Haziran 2010 Pazartesi

biberli - domatesli tavuk




krema tadında bir hafta geçirmeniz dileği ile :))
Malzemeler
2 tavuk göğsü
5 adet domates
5 adet yeşil biber
5 adet kırmızı biber
2 adet kuru soğan
kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı
küp küp doğradığımız tavuk etlerini iyice yıkayıp süzelim büyük büyük doğradımız kuru soğanlarımızı biraz sıvıyağ koyarak büyükce bir tencerede ocakta kavuralım biberlerimizi ince doğrayalım domateslerimizide küp küp doğrayarak kavrulan soğanlarımıza tavuk etini ve bütün malzemelerimizi ekleyerek 30 -45 dk. kısık ateşte pişirelim
AFİYET OLSUN ...

12 Haziran 2010 Cumartesi

lavaş böreği




Lavaş alırdım ama daha önce böreğini yapmak hiç aklıma gelmedi geçen gün Limonlu kek'in bloğunda görünce yaptım ve sonuç mükemmel yaptığım gibi bitti tepside hiç kalmadı :)) isterseniz tek kat olarak tavada yada çok katlı olarak fırında yapabilirsiniz ...




Malzemeler
4 adet lavaş ( yuvarlak -paketlerin içinde olanlardan )
ince dilimlenmiş kaşar peyniri
ince dilimlenmiş sucuk
ılık yağlı süt ( lavaşları ıslatmak için )




Yapılışı
Çok az yağladığımız tepsiye yağlı sütle ıslattığımız lavaşdan bir tanesini koyarak dilimlenmiş sucuk ve kaşar peynirinden serpiştirelim her katı böyle yaparak bitirelim en son üzerine kapattığımız lavaşımızın da üzerine ılık süt karışımından sürerek ( yumuşak olmasını istiyorsanız ) önceden ısıtılmış fırında 10- 15 dk. kızartalım servis yaparken yanında çay veya ayranla servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...



büyük resim için üzerine tıklayabilirsiniz

11 Haziran 2010 Cuma

pofidik poğaça



Cumanız mübarek olsun ....
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 bardak un ..
tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
mayayı sıcak su ve bir çay kaşığı toz şeker ile mayaladıktan sonra karıştırma kabına alın içerisine malzemeleri ekledikten sonra hamuru iyice yoğurun sıvı olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz hamurumuzu mayalanması için dinlenmeye bırakın ( 1 - 2 saat ) hamurumuz mayaladıktan sonra büyükce parçalar koparıp yuvarlayın yuvarlayıp üzerine hafifce bastırıp düzelterek yağladığımız tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını da sürerek önceden ısıtılmış fırında pişirin AFİYET OLSUN ...

4 Haziran 2010 Cuma

glutensiz zebra kek



Milletce üzücü olaylar yaşadık bir daha yaşanmaması dileği ve duası ile ...





Ben miktarını verdiğim malzemelerle küçük yuvarlak borcam tepside yaptım siz daha büyük tepsi için miktarı artırabilirsiniz,daha önce zebra kek yapmamıştım bu ilk denemem görüntüsü pek istediğim gibi olmadı ama



Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
aldığı kadar glutensiz un ( kek hamuru kıvamı yapacak kadar )
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı kakou




Yapılışı
un ve kakou hariç bütün malzemeleri karıştırma kabında iyice karıştırın daha sonra unuda ekleyip iyice karıştırıp hamuru çok sıvı olmayacak şekilde yapın hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp birine kakoumuzu ekleyip karıştıralım hamurlarımızı bu şekilde yaptıktan sonra yağladığımız tepsiye ilk olarak 1 kaşık beyaz hamurumuzdan daha sonra kakouludan daire şeklinde bir beyaz bir kakolu daireler şeklinde koyarak bitirelim önceden ısıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirelim AFİYET OLSUN ....

3 Haziran 2010 Perşembe

2 Haziran 2010 Çarşamba

Gazze





Gemilerin geleceğini duyduğundan beri "Gazzeli çocuklar"her sabah sahile inip gemiler geldimi diye ümitle beklediler..O çocukları umut ve gülümsemeyle rahatlıkla dünyaya bakabilmesi adına gayesi"İnsanlık" olan güzel insanlar yollara çıktılar "insan ve vicdan"lafzını dolduran insanları da temsilen..
Ve o güzel insanlara dün sabaha karşı İsrail askerleri tarafından "Uluslararası"sularda müdahele ettiler.
Diyecek çok söz var ama bir o kadar da suskunluk var.Tanıdıklarımız ve yakınlarımızda orada tanımadıklarımızda..Her biri için endişemiz aynı düzeyde..Dilerim kulaklar sağır diller lal değildir bu durumun karşısında..Herkesin onlar adına elinden gelmesini yapması temennisiyle..Ve herkes lütfen bununla ilgili tavrını ortaya koymalı ve saflar belli olmalı!Safımız insanlık olmalı!




1 Haziran 2010 Salı

mısır nişastalı puding



Malzemeler
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakou
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı
Bütün malzemeleri tencerede iyice karıştırıp ocağa koyun kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 1-2 dk. daha pişirdikten sonra (kıvamı koyulaşınca ) ocaktan alıp kaselere pay edin buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ( servis yaparken üzerini h.cevizi, çekilmiş ceviz ,fındık ... ile süsleyebilirsiniz ) AFİYET OLSUN ...
KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR