ilk defa sacda yemek yaptım :) hazırladığımız ocakta pişirdim odun ateşinde tadı harika oldu ...
Malzemeler
kuşbaşı et (dana eti )
5 sivribiber (acı biber )
2 çorba kaşığı tereyağı
5 sivribiber (acı biber )
2 çorba kaşığı tereyağı
3- 4 orta boy kuru soğan
domates
sıvıyağ
tuz
tuz
karabiber
kekik
maydanoz ( üzeri için )
maydanoz ( üzeri için )
Yapılışı
Etin terbiyesi için
Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım soğan suyunu bir kaba alıp içine sıvı yağı, kekiği ekleyerek karıştıralım içine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim Sacın çukur kısmına tereyağını alıp eritelim etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım doğranmış sivribiberleri, doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım sac kavurmamızı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım
AFİYET OLSUN ...
4 yorum:
odun atesinde pisen sac kavurma tadindan yenmez,kokusu sanki buraya geldi lavas ekmegiyle nefis olur
elinize saglik
Nefis görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...
Nefis bir lezzet. Leziz ve iştah açıcı bir görüntü.Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Offf offf baharcım ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder