Malzemeler
turşuluk domates
kaya tuzu
su
Yapılışı
Domatesler yıkanıp çatalla delinir turşu yapacağımız kavanozun içerisine yerleştirilirken azar azar tuzda serpilir kavanoz dolunca üzerine tuzlu su yapılıp dökülür kavanozun ağzı sıkıca kapatılır serin yerde bekletilir 10 - 15 gün sonra turşumuz hazırdır
AFİYET OLSUN ...
7 yorum:
Ellerine sağlık bayılırım....
Hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dilegiyle...
İyi Bayramlar....
mımmm bulgur pilavının yanında enfes olur.ellerinize sağlık.İyi bayramlar dilerim.sevgiler.
Evde turşu yapmak gibisi yok...
Ellerine sağlık
İyi bayramlar
sevgiler
çok teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar ....
Kolay gelsin.
canım acayip turşu istedi bunu görünce.
ellerinize sağlık o kadar güzel duruyor ki canım çekti :) bloğunuzu izlemeye aldım bende beklerim. sevgiler...
Yorum Gönder