6 Aralık 2010 Pazartesi

cevizpare




Malzemeler
2 yumurta
150 gr margarin
2.5 su bardağı un
7 kaşık irmik
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Üzeri için
şerbet
ceviziçi


Yapılışı
Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırın , karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşatılmış margarine yumurtaları ilave edip kaşıkla karıştırın diğer malzeleride ekleyip iyice yoğurun hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin fırın tepsisine aralıklı dizerek üzerlerine önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ceviziçlerini yerleştirin önceden ısıttığımız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim fırından çıkar çıkmaz üzerlerine şerbet dökün şerbeti çekince cevizpare servise hazırdır AFİYET OLSUN .....

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım mutlu haftalar ellerine sağlık tatlın harika olmuş tabağı
alıp kaçıyorum sevgiler.

Federica Simoni dedi ki...

mmmmmmmmmmmm..che delizia!!!!!!!

umutluhayat dedi ki...

mımmm nefs görünüyor.ellerinize sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

baharcığım ellerine sağlık bende geçenlerde kardeşini yaptımm cevizparenin, "fındıkpare"..
ellerin dert görmesin canım..

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzeller
sevgiler

hilalinmutfagi dedi ki...

Ellerine saglik cok guzel gorunuyor,olmadi bu saatte gormem eyvah canim istedi :)))

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR