mutlu pazarlar ........
Malzemeler
asma yaprağı
kıyma
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz
kıyma
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz
Yapılışı
Yaprakları 10 dakika kadar haşlayın Soğanı minik minik doğrayın ve 3 yemek kaşık salçayı, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice karıştırın Hazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın Tencerenin dibini yaprak ile kapatın Bu işlem için yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarın Sarmaları düzgünce tencereye dizin Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip kısık ateşte pişirin AFİYET OLSUN ...
3 yorum:
hımm harika bir lezzet :) ellerine sağlık canım
Etli olarak hiç yapmadımda yemedimde...
Denemek lazım ellerine sağlık canım...
bayılırım olsada yesem:))))
ellerine sağlık
Yorum Gönder