5 Ocak 2011 Çarşamba

zeytinyağlı yer elması


uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir yemekti zeytinyağlı yer elması genelde çiğ olarak tüketiyoruz hiç yapmamıştım zeytinyağlısını bütün marketleri gezip nihayet birinde buldum yer elması :) ve yaptım

malzemeler
1kg yer elması
1 kurusoğan
4 havuç ( bol havuçlu sevdiğim için)
yarım su bardağı pirinç
yarım su bardağı zeytinyağı
çok az toz şeker
bir miktar dereotu
tuz



Yapılışı
Yer elmasının kabukları soyulur ve cevizden biraz büyük parçalar halinde doğranıp kararmamaları için suya konur. Soğan ince ince doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Yer elmaları soğanlara eklenir 2-3 dk. kavrulur. Havuçlar doğranarak ilave edilir. 2-3 dk. daha kavurduktan sonra 1/2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 20 dk. pişirilir.Pirinç yıkandıktan sonra yarım su bardağı su ile beraber ilave edilir.Tamamen suyunu çekene dek 15 dk. daha pişirilir.Soğuduktan sonra kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

mozaik pasta


kalıbım büyük dikdörtgen olduğu için 3 paket kullandım siz isteğinize göre paket sayısını azaltıp veya çoğaltabilirsiniz



malzemeler
3 paket pötibör bisküvi
6- 7 yemek kaşığı kakou
1- 1. 5 su bardağı soğuk süt
yarım su bardağı tozşeker
1 tane muz
hindistancevizi üzeri için





yapılışı
bisküvilerimizi elimizle küçük küçük kıralım üzerine tozşeker sütü ve kakouyu ekleyip karıştırıp harc haline getirelim kalıbımızın içerisine streç film sarıp ikiye ayırdığımız harcımızdan koyalım ortasına muzu koyup harcımızın diğer kalan yarısınıda üstüne iyice eşit şekilde yayalım üzerine hindistan cevizinide serpip buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabiliriz AFİYET OLSUN ...


körili pilav


körili pilav daha önce denememiştim geçenlerde yemek sitelerinde gezinirken gördüm bugünde baharatçıda baharat alırken köride alıp pilavda deneyeyim dedim köriyi kullananınız var mı bilmiyorum ama makarnalarda , pilavlarda ve tavuk yemeklerinde kullanılıyormuş ve daha çok da arap ülkelerinde tüketiliyormuş ....
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
1-2 çay kaşığı köri
1.5 yemek kaşığı tereyağı
tuz
sıcak su
Yapılışı
Pirincimizi iyice yıkayıp süzelim tereyağımızı büyükce bir tencereye koyup eritelim yağımız iyice kızdıktan sonra içerisine pirincimizi ekleyip kavuralım üzerine yeterli miktarda suyunu ,tuzunu ve köriyide ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım AFİYET OLSUN ...

tavuklu maklube


Arap ülkelerine has bir yemek ama ülkemizde de beğenilerek yapılıyor ve afiyetle yeniliyor :) maklube yemeğinin iki çeşidi var biri tavuklu olanı diğeride kuşbaşı et ile ( kırmızı et ) yapılanı ben tavuklu olanını yaptım siz damak tadınıza göre kırmızı et ilede yapabilirsiniz .... ve çok çeşitli malzemelerle yapılan tarifleri de mevcut ...
ben orta büyüklükte bir tencerede yaptım malzemeler ona göre büyük bir tencerede veya daha küçük bir tencerede yapacaksanız malzemeleri çoğaltıp , azaltabilirsiniz ..
Malzemeler
1 -2 adet tavuk göğsü
1 adet patlıcan
2 adet patates
2 domates
2 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı köri
kırmızı pul biber
karabiber
tuz
sıcak su ( pilav için )
sıvı yağ ( kızartma için )
Yapılışı
Tavuk etlerini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı olarak doğrayın iyice yıkayıp süzün bir tencereye koyarak üzerine az su ve tuz ekleyerek haşlanmaya bırakın patatesleri soyup yuvarlak doğrayarak kızartın , patlıcanları da alacalı soyarak ve kızartmalık dilimleyerek onlarıda kızartın domatesleride yuvarlak yuvarlak dilimleyin isterseniz domatesleride yağda hemen çıkaracak şekilde kızartın yağlarını süzmeleri için kağıt havlu kullanabilirsiniz kızartmaların az kızarmış olmaları gerekiyor tavuklar haşlanıp sebzelerimizde kızardıktan sonra bir tencereye önce tavuk etlerini koyup kırmızı ve karabiberini ekleyip iyice düzeltin daha sonra patates dilimlerinide dizin patlıcan ve domatesleride üst üste dizdikten sonra iyice bastırıp düzgün olmasını sağlayın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edin 1 kaşık tereyağını , tuzunu ve köride ekleyip 4-5 su bardağı sıcak su üzerine ekleyip pişmeye bırakın suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişirin ( dikkat edin yanmasın ) dinlendikten sonra bir tepsiye tencereyi ters çevirin yemeğimiz servise hazırdır AFİYET OLSUN ...

30 Aralık 2010 Perşembe

yılbaşı menüsü hindi


herkese mutlu güzel bir 2011 dilerim yeni yılınız kutlu olsun .....
Malzemeler
1 hindi ( canlı olarak pazardanda alabilirsiniz tabi onu kesip temizlemesi biraz zahmetli :)
üzerinin sosu için
sıvıyağ
salça
Yapılışı
Yıkadığımız hindimizi büyük bir tencereye koyup üzerine 4-5 bardak suyunu ekleyin haşlanmaya bırakın (göz kararı tuz ekleyin ) haşlandıktan sonra üzerine sıvıyağ ve salça ile yapılmış sosunu bir fırça yardımı ile her tarafına iyice sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
AFİYET OLSUN ......
not : dilerseniz içerisine özel içpilav doldurup öylede fırına verebilirsiniz

11 Aralık 2010 Cumartesi

hediyelerim


herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum ........
Geçen hafta gelen kargo ile çok mutlu oldum, kargo Asliş'kodan geliyordu birbirinden güzel hediyelerin için teşekkür ederim , hediyelerin ötesinde Kayseri'den güzel bir arkadaş kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum :) canım çok teşekkür ederim ....

6 Aralık 2010 Pazartesi

cevizpare




Malzemeler
2 yumurta
150 gr margarin
2.5 su bardağı un
7 kaşık irmik
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Üzeri için
şerbet
ceviziçi


Yapılışı
Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırın , karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşatılmış margarine yumurtaları ilave edip kaşıkla karıştırın diğer malzeleride ekleyip iyice yoğurun hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin fırın tepsisine aralıklı dizerek üzerlerine önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ceviziçlerini yerleştirin önceden ısıttığımız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim fırından çıkar çıkmaz üzerlerine şerbet dökün şerbeti çekince cevizpare servise hazırdır AFİYET OLSUN .....
KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR