Erzurum'da yaprak dolması dedin mi mutlaka akıllara etli yaprak dolması gelir
malzemeler
asma yaprağı
kuru soğan
kıyma
pirinç
sıvıyağ
domates salçası
biber salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
yapılışı
Yaprakları dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda haşlayınız Soğanı yemeklikten ince doğrayınız. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi ve kırmızı biberi bir kap içinde iyice karıştırınız ve dolmaları sararak tencereye dizip üzerine biraz sıcak su ekleyerek kısık ateşte 40 dk. pişirin
pişirirken açılmaması için üzerine ters çevrilmiş tabak koymayı ihmal etmeyin AFİYET OLSUN ...
3 yorum:
eline sağlık ne güzel
en sevdiğimdennn..eline sağlık
bilmemmi bilmemmi aaaah o erzurumun yemekleri :(:(
helede hakkıyla yapılmış bi kesme çorbası...
Yorum Gönder