28 Eylül 2009 Pazartesi

etli yaprak dolma



Erzurum'da yaprak dolması dedin mi mutlaka akıllara etli yaprak dolması gelir


malzemeler

asma yaprağı

kuru soğan
kıyma
pirinç
sıvıyağ
domates salçası
biber salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

yapılışı

Yaprakları dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda haşlayınız Soğanı yemeklikten ince doğrayınız. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi ve kırmızı biberi bir kap içinde iyice karıştırınız ve dolmaları sararak tencereye dizip üzerine biraz sıcak su ekleyerek kısık ateşte 40 dk. pişirin

pişirirken açılmaması için üzerine ters çevrilmiş tabak koymayı ihmal etmeyin AFİYET OLSUN ...

3 yorum:

birdur kalkavan dedi ki...

eline sağlık ne güzel

ayşegül mutfakta dedi ki...

en sevdiğimdennn..eline sağlık

Hansa dedi ki...

bilmemmi bilmemmi aaaah o erzurumun yemekleri :(:(
helede hakkıyla yapılmış bi kesme çorbası...

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR