29 Eylül 2010 Çarşamba

irmik helvası




Malzemeler
3 su bardağı irmik
2- 2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1.5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ




Yapılışı
Yağlarımızı tencereye koyarak eritelim hafif kızdıktan sonra içerisine irmik ve dolmalık fıstıklarımızı ekleyerek renkleri hafif esmerleşinceye kadar kavuralım kavurduktan sonra içerisine sütü ve tozşekerinide ekleyerek karıştırıp kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayınca altını kısıp sütünü iyice çekmesini bekleyin çektikten sonra ocağı kapatın helvamız biraz dinlendikten sonra servise hazırdır isterseniz sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN ...


5 yorum:

Adsız dedi ki...

çok lezzetli görünüyorr

ellerine sağlık
sevgilerr

kalpkurabiye dedi ki...

ne de güzel kokmuştur tüm ev helva pişerken ellerine sağlık tatlımm:))

sarkaç dedi ki...

Tadına da kavrulurken çıkan kokusuna da bayılırım. Eline sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

hem kokusuna hem tadına bayılırım:))))
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

Adsız dedi ki...

RABİŞ
cok guzel gorunuyr ya ama kiminin eli lezzetli olurmus ben yapsam yıyemıyrm canım şuan cok istedi tekrar deneyecem

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR