26 Ekim 2010 Salı

salatalık turşusu


Güzel bir günden :) herkese sevgiler bugünkü tarifim salatalık turşusu tarifi kışın hemen hemen herkesin yaptığı bir yiyecek kışın olmazsa olmazlarımızdan :)) Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden .....
Malzemeler
turşuluk salatalık
kaya tuzu
su
bir kaç adet nohut
Yapılışı
Salatalıklar iyice yıkanıp baş tarafları kesilir turşu yapacağımız kabın içerisine nohutlar atılır ( nohutlar ekşimesi için ) salatalıklar da yerleştirilirken azar azar tuz serpilir kavanoz dolunca üzeri için tuzlu su yapılıp dökülür kavanozun ağzı sıkıca kapatılır serin yerde bekletilir 10 - 15 gün sonra turşumuz hazırdır AFİYET OLSUN ....

3 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Kış sofralarının olmazsa olmazı turşuya bayılırım.Çok güzel duruyor ellerine sağlık.

DUSBAHCESI dedi ki...

Bende bu yil ilk kez tursu yaptim. Ilk denedigim tursular cope gitti maalesef:( Komsumun dedigine gore sicak yerde saklamisim. Dun tekrar yaptim, ama disari koydum dolabin icine. Insallah bu sefer tuttururum:)

Soylemeden de gecemiycem, Hollandada salatalik tursusuna dereotu ve hardal tohumu eklerler. Birde seker ekliyorlar. Tatli/eksi karisik oluyor tadi, cok guzel oluyor. Senin tursu da harika gorunuyor zaten, ellerine saglik!!

sarkaç dedi ki...

Ah, ahhh. Ne de güzel ama tuzdan kaçıyoruz artık.

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR