12 Kasım 2010 Cuma

domates turşusu


Malzemeler
turşuluk domates
kaya tuzu
su
Yapılışı
Domatesler yıkanıp çatalla delinir turşu yapacağımız kavanozun içerisine yerleştirilirken azar azar tuzda serpilir kavanoz dolunca üzerine tuzlu su yapılıp dökülür kavanozun ağzı sıkıca kapatılır serin yerde bekletilir 10 - 15 gün sonra turşumuz hazırdır
AFİYET OLSUN ...

8 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık bayılırım....

Hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dilegiyle...

İyi Bayramlar....

NiLaY dedi ki...

iyi bayramlar dilerim :)

umutluhayat dedi ki...

mımmm bulgur pilavının yanında enfes olur.ellerinize sağlık.İyi bayramlar dilerim.sevgiler.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Evde turşu yapmak gibisi yok...
Ellerine sağlık
İyi bayramlar
sevgiler

bahar dedi ki...

çok teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar ....

epakyardım dedi ki...

Kolay gelsin.

ஐ๑LeiThYcAt๑ஐ dedi ki...

canım acayip turşu istedi bunu görünce.

lezzetadası dedi ki...

ellerinize sağlık o kadar güzel duruyor ki canım çekti :) bloğunuzu izlemeye aldım bende beklerim. sevgiler...

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR