24 Şubat 2010 Çarşamba

Mevlid Kandiliniz Kutlu Olsun


22 Şubat 2010 Pazartesi

kakaolu puding


malzemeler
3 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
yapılışı
soğuk sütün içerisine pudingimizi ekleyip koyulaşıp kıvama gelinceye kadar pişirelim kaselere pay edelim buz dolabında 1 saat soğuduktan sonra pudingimiz hazırdır
AFİYET OLSUN ...
toz paket puding hazıra giriyor mu ? yoksa :))) yemekteyiz programından :))

21 Şubat 2010 Pazar

meyve salatası


Herkese mutlu pazarlar diliyorum ............... :)



mevsimine göre istediğiniz meyvelerden hazırlıyabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

13 Şubat 2010 Cumartesi

sevgililer günü kurabiyesi :))


malzemeler
yarım paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
yarım çardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1çay kaşığı kırmızı gıda boyası
alabildiği kadar un
yapılışı
un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabında karıştırın daha sonra içerisine alabildiğince un ekleyip yoğurun iyice yoğurduğumuz hamurumuzdan küçük parçalar koparın merdane yardımı ile orta kalınlıkta açın pasta kalıbları ile istediğimiz şekillerde parçalar kesip yağlı kağıt sardığımız tepsiye dizelim önceden ısıtılmış fırında pişirelim kurabiyelerimiz servise hazırdır AFİYET OLSUN...

14 şubat sevgililer gününüz kutlu olsun :)))


Paylaştıkça çoğalan tek şeyin sevgi olduğunu hiç unutmayalım ve sevgimizi daima çoğaltalım Daha nice mutlu sevgililer gününe :))

12 Şubat 2010 Cuma

aşma ( kuru kayısı ) hoşafı


Malzemeler
250 gr kadar kuru kayısı ( aşma )
1 su bardağı toz şeker ( Ben 1,5 su bardağı ekledim tatlı sevdiğim için )
Yaklaşık 10 su bardağı kadar su
Hazırlanışı
Öncelikle kuru kayısıları yarım saat kadar suda bekletip güzelce yıkayın.Yıkanmış kayısıları bir tencereye alın ve suyu ilave ederek, kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin.Kayısılar yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.Buzdolabında soğuttuğumuz hoşafımız servise hazırdır AFİYET OLSUN ...

9 Şubat 2010 Salı

havuç salatası

malzemeler
4-5 adet havuç
yarım limon suyu
zeytinyağı
rendelediğimiz havuçların üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip servis yapın AFİYET OLSUN ....

6 Şubat 2010 Cumartesi

ezo gelin çorba


Malzemeler
½ Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Fincan Bulgur
6 Su Bardağı Su
1 Adet Orta Boy Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane

Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Bulgurla birlikte tencereye alalım. Suyu tencereye ekleyerek kaynamaya bırakın. Bu arada tuzunu ve soğanı soyup, rendelediğiniz soğanı ilave edin. Mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Diğer tarafta küçük bir tavada yağı eritin. Unu ilave edin ve un sararana kadar yap ile birlikte kavurun. Salça, nane ve biberi ekleyip birkaç kez karıştırarak kavurmaya devam edin. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek iyice karıştırın. Tavadaki karışımı tencereye ilave ederek tekrar karıştın ve 1-2 taşım kaynatarak ateşten alın. Ben servis yapmadan önce rondo’ dan geçiriyorum birde.O zaman çok taneli olmuyor.Dilerseniz sizde robot veya rondodan geçirip, yanında limonla servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN ...

3 Şubat 2010 Çarşamba

kırmızılı ayva tatlısı :))


kırmızılı ayva tatlısı ben ev sevdiğim tatlılardan gerçi tatlı ayırt etmiyorum ama :)

malzemeler
3-4 adet ayva
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
su

süslemesi için
krem şanti
antep fıstığı

hazırlanışı
ayvaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını temizleyelim bütün ayvaları bu şekilde yapıp hazırlayarak ayvalarımızı tepsiye dizelim üzerine toz şekeri , bir miktar suyu ve su da erittiğimiz gıda boyasını ekleyelim kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ( süre vermiyorum ayvaların sertliğine göre değişiyor ) pişen ayvalarımızı soğumaya bırakalım soğuduktan ayvalarımızın üzerine servis yaparken damak zevkinize göre kremşanti ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN ...

2 Şubat 2010 Salı

elmalı muhallebi


bu güzel tarifi sevgili arkadaşım Aslı 'nın Pembe Tatlar sayfasından aldım :))
malzemeler
5 adet elma
1 su bardağı toz şeker
tarçın
muhallebisi için
1 litre süt
1su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
hazırlanışı
1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayıp dolaba soğumaya bırakalım . Kabuklarnı soyup küp küp doğradığımız elmaları şeker ile beraber tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirip tarçını ilave edip ocaktan alın servis yapacağınız kuplara pay edin
Muhallebisi için süte , tozşeker ,nişasta ve pirinç ununu ekleyerek sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın soğuyunca kremşantiyi de ekleyerek mikserle çırparak soğuyan elmaların üzerine pay edip buzdolabında 1 -2 saat dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazırdır AFİYET OLSUN ...
KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR