30 Eylül 2009 Çarşamba
sirkeli pasta
malzemeler
un
yumurta
yoğurt
sirke
sıvı yağ
karbonat (kabarması için)
tuz
üzerine
çörek otu
susam
yapılışı
bütün malzemeleri karıştırarak alabildiği kadar unu ekleyerek sıvı bir hamur olacak yağladığımız tepsiye dökelim üzerine çörek otu ve susamı serpelim fırında piştikten sonra servise hazırdır AFİYET OLSUN ...
29 Eylül 2009 Salı
ev yapımı mayonez
28 Eylül 2009 Pazartesi
etli yaprak dolma
Erzurum'da yaprak dolması dedin mi mutlaka akıllara etli yaprak dolması gelir
malzemeler
asma yaprağı
kuru soğan
kıyma
pirinç
sıvıyağ
domates salçası
biber salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
yapılışı
Yaprakları dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda haşlayınız Soğanı yemeklikten ince doğrayınız. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi ve kırmızı biberi bir kap içinde iyice karıştırınız ve dolmaları sararak tencereye dizip üzerine biraz sıcak su ekleyerek kısık ateşte 40 dk. pişirin
pişirirken açılmaması için üzerine ters çevrilmiş tabak koymayı ihmal etmeyin AFİYET OLSUN ...
26 Eylül 2009 Cumartesi
sade pilav
tereyağı
tuz
Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.
Yağı eritip kızdırın
Tencereye daha sonra pirinçleri koyun.
Pirinçler tek tek taneler haline gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Sıcak suyuda tencereye boşaltın ve tuzunu içine karıştırın
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
25 Eylül 2009 Cuma
Picadillo
24 Eylül 2009 Perşembe
sütlaç
23 Eylül 2009 Çarşamba
Allah Ne Verdiyse Çorbası
19 Eylül 2009 Cumartesi
kızılcık şurubu
18 Eylül 2009 Cuma
şerbet yapımı
4 su b. toz şeker
yarım limonun suyu
toz şekeri suyun içine koyup kaynamaya bırakalım kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu da içine katıp 20 dk. daha kaynaktıktan sonra şerbetimiz tatlılarda kullanılmak üzere hazırdır Afiyet olsun ...
17 Eylül 2009 Perşembe
kadayıf dolması
tel kadayıf
çekilmiş ceviz
bir tutam kadayıfı elimize alalım içine ceviz koyarak
yaprak dolması gibi saralım
istediğimiz kadar kadayıf dolması sararak hepsini bu şekle getirelim
dolmaları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartalım 5 -10 dk. şerbette beklettikten sonra servise hazırdır ...
AFİYET OLSUN ...