5 Ocak 2011 Çarşamba

körili pilav


körili pilav daha önce denememiştim geçenlerde yemek sitelerinde gezinirken gördüm bugünde baharatçıda baharat alırken köride alıp pilavda deneyeyim dedim köriyi kullananınız var mı bilmiyorum ama makarnalarda , pilavlarda ve tavuk yemeklerinde kullanılıyormuş ve daha çok da arap ülkelerinde tüketiliyormuş ....
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
1-2 çay kaşığı köri
1.5 yemek kaşığı tereyağı
tuz
sıcak su
Yapılışı
Pirincimizi iyice yıkayıp süzelim tereyağımızı büyükce bir tencereye koyup eritelim yağımız iyice kızdıktan sonra içerisine pirincimizi ekleyip kavuralım üzerine yeterli miktarda suyunu ,tuzunu ve köriyide ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım AFİYET OLSUN ...

6 yorum:

derya dedi ki...

Canım gerçekten harika oluyor elleri
ne sağlık sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık eminim güzel olmuştu

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canım ellerine sağlık değişik bir pilav olmuşş..
mutlu haftalar..
seevgiler..

Gönülünce dedi ki...

Ben körili her tadı çok severim...pilavda harika olmuş ellerinize sağlık...

Sevgiler...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

köri unutkanlığın ilacıdır. özellikle hindistan civarında çok kullanılır.

ellerine sağlık canım.

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR