Malzemeler
Hamuru için
230 ml. Su
40 gr. Tereyağı
115 gr. Un
3 adet yumurta
İç kreması için
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
Çikolatalı sos için
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
3-4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
2,5 su bardağı süt
Hamurun yapılışı
su ve tereyağını bir kaba alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın, hemen unu ekleyin topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bu şekilde hamurunuz toparlanacak. Ara vermeden 3-4 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur toparlanınca ocaktan alın geniş bir cam kaba koyun, kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. üzerine yumurta ekleyerek mikserle çırpın, yumurtaları mutlaka tek tek ekleyin. yumuşak ve yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına alın. Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt şerilmiş fırın tepsisine 2’şer cm. aralıklarla 10 ar cm. çift sıra oluşturacak şekilde sıkın. Hamur oldukça yapışkan olduğu için parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üzerini hafifçe düzeltin. 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişirin (hamur pişince sakın fırın kapağını açmayın) fırın kapalı olarak hamuru soğumaya bırakın.
İç kremasının yapılışı
şekerli vanilin ve yumurta kokusunu alması için 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Limon kabuğu tatlınıza çok hoş bir aroma katacaktır.
Tüm krema malzemesini tencereye aktarın orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak soğutun.
1O cm. uzunluktaki hamurlarınızı ikiye bölerek krema pompasının dar ucu ile içine kremasını doldurun
Çikolatalı sosunun yapılışı
Tüm sos malzemesini soğukken tencereye alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
İçlerini doldurduğunuz ekleri isteğinize göre yanyana dizin ve üzerine çikolatalı sos gezdirin.
ekler pastamız buzdolabında 1- 2 saat bekledikten sonra servise hazırdır AFİYET OLSUN ...
12 yorum:
Sevgili krematat, fotoğraf olmadan omaz :) Önce görmemiz lazım ki olmuş mu olmamış mı karar verelim :)
Ayrıca hazırlanışında belirttiğin gibi su kaynamadan yağı eritmeye gerek yok, su kaynayacak ve yağı eritecek. Vede hamur soğurken karıştırmaya da gerek yok, bu hamur kabuk tutmaz.
Sevgiler
Selamlar,e fotoğrafını da görmek istiyoruz ama bu güzel tarifin :)) MİM ledim seni blogumda,istersen cevaplayabilrisin,sevgiler....
asiyecim bendeki tarifte öyle sanırım farklı farklı tarifleri var :)
tşk ederim leylacım en kısa zamanda cvplayacam :)
Ya çok zahmetli ama bi okadarda lezzetli bir tarif ellerine sağlık canım..
hmm cok severiz ellerine saglik canim blogu actigimda ilk tarifimdi...
Çok severim ekleriii.Yemesi çok pratik :))Ellerine sağlık canım.
Çocuklar kaçzamandır ekler istiyor. Çok zaman aldığından yanaşmıyorum. Aman görmesinler!
çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
ben de beyaz kremalı ekleri çok severim. çocukluk günlerimi anımsatıyor. ama artık malesef çok az yer beyaz kremalı yapıyor. daha çok kakaolu yapıyorlar kremasını ve bence beyaz krema gibi olmuyor asla. bunlar çok nefis olmuş elinize sağlık.
Merhaba,
25 KASIM-10 ARALIK tarihleri arasında çikolata severleri etkinliğime davet ediyorum. Bildiğiniz tüm çikolatalı lezzetleri sayfamda paylaşırsanız çok sevinirim. Yine hep birlikte çikolatayla ilgili güzel bir arşiv oluşturalım. Kek, kurabiye, pasta, puding vs... aklınıza ne gelirse yapıp en geç 10 ARALIK tarihine kadar mutfaktayim10@hotmail.com adresime isim, blog ismi, katıldığınız şehir ve bir adet sayfanıza eklemiş olduğunuz resimle birlikte katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarifinizi yayınladıktan sonra mail adresime bilgi verirseniz sizi ziyaret edip tarifinize ait fotoğrafı alıp yayınlayacağım. Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Özlem Avcı.
ellerinize saglik
bu tada kim hayir diyebilirki
size afyiet osun...
www.yenitadlar.blogcu.com
Yorum Gönder