6 Aralık 2009 Pazar

kadayıf



Malzemeler
tereyağı eritilmiş
1kilo tel kadayıf
kıyılmış ceviz
Şurup için
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Yapılışı
Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur. Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Daha sonra soğutulmuş olan şurup kadayıfın üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN...

9 yorum:

Tijen dedi ki...

Kadayıf yemeyeli ne çok oldu! Şekersiz tatlılar yemeye alışınca şekerliler iyice ağır gelmeye başladı. Herhalde yemeye çalışsam kadayıfa da yer bulamayacağım midemde. Oysa eskiden ne çok severdim!

pembe tatlar dedi ki...

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiye...

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmm uzun zaman oldu yapmayali ellerine saglik canimm sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Sevdiğimiz lezzetlerden, en çok ta künefe yaparız, seninki de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...

sevimin sayfasi dedi ki...

kadayif nefis görünüyor
ellerine saglik canim

ARİFE dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYO ELLERİNE SAĞLIK

elif şen dedi ki...

merhaba ellerine sağlık. ben biraz daha kızarmışını severim:)

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Elşimin en sevdiği tatlıdır.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Damak Tadı dedi ki...

Hiç sevmem ama, bu görüntü acaip canımı çektirdi..Ellerine sağlık canım..Sevgilerle..

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR