Malzemeler
tereyağı eritilmiş
tereyağı eritilmiş
1kilo tel kadayıf
kıyılmış ceviz
Şurup için
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı
Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur. Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Daha sonra soğutulmuş olan şurup kadayıfın üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN...
9 yorum:
Kadayıf yemeyeli ne çok oldu! Şekersiz tatlılar yemeye alışınca şekerliler iyice ağır gelmeye başladı. Herhalde yemeye çalışsam kadayıfa da yer bulamayacağım midemde. Oysa eskiden ne çok severdim!
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiye...
hmmm uzun zaman oldu yapmayali ellerine saglik canimm sevgiler
Sevdiğimiz lezzetlerden, en çok ta künefe yaparız, seninki de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler...
kadayif nefis görünüyor
ellerine saglik canim
NEFİS GÖRÜNÜYO ELLERİNE SAĞLIK
merhaba ellerine sağlık. ben biraz daha kızarmışını severim:)
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Elşimin en sevdiği tatlıdır.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Hiç sevmem ama, bu görüntü acaip canımı çektirdi..Ellerine sağlık canım..Sevgilerle..
Yorum Gönder