21 Aralık 2009 Pazartesi
kuru köfte
malzemeler
kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
kimyon
karabiber
kuru nane
kekik
pul biber
reyhan
tuz
Hazırlanışı
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.Yoğurma kabına kıymayı alıp içine soğanı ekleyin.Üzerine sıvıyağ ve baharatları ilave edin.Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun.Köfte harcının dinlenmesi için buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletin.Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp üstten bastırarak yassı şekil verin.Bol ve kızgın yağda iki tarafını da kızartın.Fazla yağını alması için kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarabilirsiniz yanında damak zevkine göre mayonez ve ketçapla servis yapın AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR
6 yorum:
Canım ebnde bugün yaptım ama okadar acıkmışımki foto çekmeyi unutöuşum:))
Ellerine sağlık :)
merhaba köfteler insanı acıktırıyor, ellerine sağlık birde benim kızlar misket misket yaptığımda tabakta bırakmıyorlar
tşk ederim aslıcım afiyet olsun :)
evet çocuklar kuru köfteye bayılıyorlar :) afiyetler olsun tşkler elifcim
canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor..benim için kurtarıcı bir yemek:)
sevgiler..
tşk. ederim gülaycım
Yorum Gönder