21 Aralık 2009 Pazartesi

kuru köfte



malzemeler
kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
kimyon
karabiber
kuru nane
kekik
pul biber
reyhan
tuz

Hazırlanışı
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.Yoğurma kabına kıymayı alıp içine soğanı ekleyin.Üzerine sıvıyağ ve baharatları ilave edin.Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun.Köfte harcının dinlenmesi için buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletin.Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp üstten bastırarak yassı şekil verin.Bol ve kızgın yağda iki tarafını da kızartın.Fazla yağını alması için kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarabilirsiniz yanında damak zevkine göre mayonez ve ketçapla servis yapın AFİYET OLSUN...

6 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım ebnde bugün yaptım ama okadar acıkmışımki foto çekmeyi unutöuşum:))
Ellerine sağlık :)

elif şen dedi ki...

merhaba köfteler insanı acıktırıyor, ellerine sağlık birde benim kızlar misket misket yaptığımda tabakta bırakmıyorlar

bahar dedi ki...

tşk ederim aslıcım afiyet olsun :)

bahar dedi ki...

evet çocuklar kuru köfteye bayılıyorlar :) afiyetler olsun tşkler elifcim

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor..benim için kurtarıcı bir yemek:)
sevgiler..

bahar dedi ki...

tşk. ederim gülaycım

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR