16 Aralık 2009 Çarşamba

glutensiz helva ( çölyaklılar için )



malzemeler
2 su bardağı glutensiz un
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı su



yapılışı
erittiğimiz tereyağının içerisine glutensiz unu koyup iyice karışıtıralım rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım ( yaklaşık 15 - 20 dk. ) kavrulduktan sonra suyunu ve toz şekerinide ilave edip tekrar iyice karıştıralım suyunu çekmesi için kısık ateşte bir kaç dakika daha beklettikten sonra ocaktan alalım helvamız servise hazırdır arzuya göre sıcak veya soğuduktan sonra yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Görntü süper paylaşım için sağol canım...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
http://birseninmutfagi.com
Ve
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI yapılacaktır.
Hazırlamış olduğumuz tarifleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

SİTEMDEKİ BANNER KODUMUZUDA SİTENE EKLERSEN SEVİNİRİM…

bahar dedi ki...

tşkler arkadaşlar :)

bulbulun yeri dedi ki...

Ay ay o ne güzel bir görüntü. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

ARZU dedi ki...

Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar...

bahar dedi ki...

tşk ederim arkadaşlar hayırlı cumalar

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR