malzemeler
2 su bardağı glutensiz un
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı su
yapılışı
erittiğimiz tereyağının içerisine glutensiz unu koyup iyice karışıtıralım rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım ( yaklaşık 15 - 20 dk. ) kavrulduktan sonra suyunu ve toz şekerinide ilave edip tekrar iyice karıştıralım suyunu çekmesi için kısık ateşte bir kaç dakika daha beklettikten sonra ocaktan alalım helvamız servise hazırdır arzuya göre sıcak veya soğuduktan sonra yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...
5 yorum:
Görntü süper paylaşım için sağol canım...
tşkler arkadaşlar :)
Ay ay o ne güzel bir görüntü. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar...
tşk ederim arkadaşlar hayırlı cumalar
Yorum Gönder