14 Aralık 2009 Pazartesi

çam ağacı kekleri


yeni yıl yaklaşırken yeni yıl sofralarınızı renklendirebilir veya sevdiklerinize yılbaşı hediyesi olarak verebilirsiniz :)

kalıb olarak burda pişirme konisi bulamadığım için kendim yağlı pişirme kağıdın dan yuvarlak pasta tabağını kullanarak yuvarlak kağıtlar kestim ve koni biçimine getirerek kalıblar yaptım sağlam olması için kenarını iple diktim :)
verdiğim ölçü miktarından yaklaşık 6 çam ağacı yapabilirsiniz


malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1su bardağı toz şeker
2 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
un ( katı olacak şekilde )
badem içi ( kabukları soyulmuş )
kabartma tozu

üzeri için
beyaz çikolata
antep fıstığı tozu
pudra şekeri



yapılışı
karıştırma kabında malzelemeri karıştırıp hamurumuzu yapalım yaptığımız kalıblara hamurumuzu 2 parmak aşağıda olacak şekilde koyalım önceden ısıtılmış fırında dik durması için fırına dayanıklı kabların içerisine koyarak pişirelim piştikten sonra soğuması için dinlenmeye bırakalım ...


üzerinin yapılışı
benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık yardımı ile çam kekimizin üzerine sürelim antep fıstığı tozunada bulayarak daha sonra tekrar üzerine çikolatadan dökerek en son üzerine pudra şekerinden serperek kar görünümü verelim :) bütün keklerimizi aynı şekilde yapalım çam keklerimiz hazırdır AFİYET OLSUN ...

4 yorum:

atesböcegi dedi ki...

merhabalar, öncelikle ziyaretin icin tesekkürler. Ben bu keklere bayildim. Karda yagmis üzerlerine tam bu kis havasina uymus. ellerine saglik. blogun tariflerin cok güzel. yine beklerim sevgiler

bahar dedi ki...

tşk. ederim atesböceği yine beklerim :)

SERAP dedi ki...

Bende gecen hafta bu keklerden pisirip yayinlamistim...Seninkilerde güzel olmus..ellerine saglik.

bahar dedi ki...

tşk ederim :)) Serapcım

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR