Malzemeler
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 kase fındık
1 portakal kabuğu rendesi
15 su bardağı su
Süslemek için
çekilmiş ceviziçi
tarçın
Hazırlanışı
Fasulye, nohutu ve fındığı yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Bütün malzemeleri ayrı ayrı haşlayın sonra sularını süzüp bir tencerede birleştirerek suyunu ve tozşekerinide ekleyerek bir taşım daha kaynatın kaselere bölerek üzerine çekilmiş ceviz içi ve tarçınla servis yapın
AFİYET OLSUN ...