24 Mart 2010 Çarşamba

ev yapımı şalgam turşusu


turşuyu kışın yapmıştım yayınlamak bugüne kısmetmiş :) şalgam turşumuzun yapılışı şöyle ;
malzemeler
1 kg şalgam
kaya tuzu
sarımsak
sirke
su
yapılışı
kabuklarını soyup ince ince dilimlediğimiz şalgamımızı büyükce bir kavanoza koyalım üzerine sirke , tuz, sarımsağını ekliyoruz ve üzerini örtecek kadar suyla doldurup daha çabuk ekşiyip olması için isterseniz içerisine dilimlenmiş elma koyabilirsiniz ve ağzını sıkıca kapatalım 10 - 15 gün sonra turşumuz hazırdır AFİYET OLSUN ...

4 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba.Yanına bir de kısır harika olur.Ellerine sağlık.Sevgiler bıraktım.

bahar dedi ki...

tşk ederim paşakızı

Pembe Tatlar dedi ki...

Baharcığım elelrağlık...
Paşa kızına katılıyorum :D

bahar dedi ki...

teşk ederim aslıcım evet yanında kısırlada güzel olur :)

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR