turşuyu kışın yapmıştım yayınlamak bugüne kısmetmiş :) şalgam turşumuzun yapılışı şöyle ;
malzemeler
1 kg şalgam
kaya tuzu
sarımsak
sirke
su
yapılışı
kabuklarını soyup ince ince dilimlediğimiz şalgamımızı büyükce bir kavanoza koyalım üzerine sirke , tuz, sarımsağını ekliyoruz ve üzerini örtecek kadar suyla doldurup daha çabuk ekşiyip olması için isterseniz içerisine dilimlenmiş elma koyabilirsiniz ve ağzını sıkıca kapatalım 10 - 15 gün sonra turşumuz hazırdır AFİYET OLSUN ...
4 yorum:
Merhaba.Yanına bir de kısır harika olur.Ellerine sağlık.Sevgiler bıraktım.
tşk ederim paşakızı
Baharcığım elelrağlık...
Paşa kızına katılıyorum :D
teşk ederim aslıcım evet yanında kısırlada güzel olur :)
Yorum Gönder