11 Mart 2010 Perşembe

glutensiz kek- celiac


çölyak hastaları için kolayca yapılabilen rahatlıkla yiyebilecekleri bir tarif
malzemeler
1 .5 su bardağı glutensiz un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
kabartma tozu ( glutensiz )
1 çay bardağı damla çikolata
yapılışı
un ve damla çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırma kabında karıştıralım daha sonra unumuzu ekleyelim çok sıvı olmayacak şekilde hamurumuzu yapalım çok sıvı olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz damla çikolatamızı da ilave edip her yerine gelecek şekilde karıştıralım hazırladığımız hamurumuzu dilerseniz yağladığınız kek kalıbına dilerseniz düz bir tepsiye döküp ben öyle yaptım : ) döküp önceden ısıttığımız fırında pişirelim AFİYET OLSUN ...

6 yorum:

Federica dedi ki...

mmmmmmmmmm....che buono!

bahar dedi ki...

thanks Federica

sessiz kelimeler dedi ki...

çok düşüncelisin ellerine sağlık bende desteğini bekliyorum sevgilerimle

Ballı Cimcime dedi ki...

Erzurum'un ve Erzurumluluar'ın bu güzel gününü kutluyorum canım. Ellerine sağlık, afiyet şeker olsun. Sevgilerimle, Hayırlı Cumalar canım.

bahar dedi ki...

tşkler sessiz kelimeler

bahar dedi ki...

tşk ederim cimcime hayırlı cumalar

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR