18 Mart 2010 Perşembe

kabak musakka



M a l z e m e l e r
1 kgr. taze kabak
500 gr. az yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı yağ
Az su
Yapılışı
Kabaklar doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir. Öte yanda kıyma kavrulur. Kıymaya soğan, yeterince tuz, salça, su ilave edip kaynatılır. Bu malzeme fırın tepsisindeki kabağın üzerine boşaltılır. İsteğe göre üzerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir. Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dakika) kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN ...

2 yorum:

FİLİZ dedi ki...

çok severim ellerinize sağlık.sevgiler.

bahar dedi ki...

tşk. ederim filiz sevgiler

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR