25 Mart 2010 Perşembe

karnıyarık


malzemeler
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
3-4 adet domates
2 yemek kaşığı salça
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
yarım bardak çiçek yağı
2 bardak sıcak su
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
yapılışı
Patlıcanları alaca soyup içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerek kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı yoksa acı oluyor)
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince,(2-3 dakika kadar kavurun).
Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
Hafifçe renk alınca tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun.
Patlıcanları bir tepsi içerisine yan yana dizin
2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin. karnıyarık servise hazırdır
AFİYET OLSUN ...

6 yorum:

sessiz kelimeler dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor.Patlıçanın her yemeğini çok severim.Banada beklerim .Sevgilerimle.

bahar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bahar dedi ki...

tşk ederim sessiz kelimeler

bah dedi ki...

hoş

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık güzel görünüyor.Sevgiler bıraktım.

bahar dedi ki...

tşkler paşakızı

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR