8 Temmuz 2010 Perşembe

kandil simidi




Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
1 çay kasığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 kase susam
alabildiğince un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Margarin oda sıcaklığında yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur. Yavaş yavaş un ilave edilir. Unun üzerine kabartma tozu da konur. Hamura kulak memesi kıvamına kadar un ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak şekil verelim, hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak Yağlı tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim AFİYET OLSUN ...

2 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

elelrıne sağlık canım.çok güzell.sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

ellerine sağlık canım,mübarek kandilinide kutlarım sevgilerimlee

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR