30 Temmuz 2010 Cuma

ev yapımı yoğurt


güzel bir cuma gününden herkese merhabalar :)) ve hayırlı cumalar .....
bu sıcak yaz günlerinde yoğurt yemenin sağlımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum daha öncede ev yapımı yoğurdun tarifini vermiştim tarife buradan ulaşabilirsiniz
ve Tortum gezimden görüntüler buradan bakabilirsiniz

28 Temmuz 2010 Çarşamba

kızılcık reçeli


Malzemeler
1 kg kızılcık
2 su bardağı toz şeker
su
Yapılışı
Yıkadığımız kızılcıkları isterseniz çekirdeklerini çıkarın ben çekirdeklerini çıkarmadan yaptım büyükce bir tencereye koyun toz şekerini ekleyip ve üzerini geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın kıvamı koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin
AFİYET OLSUN ...
ve Tortum gezimden görüntüler buradan bakabilirsiniz

27 Temmuz 2010 Salı

zeytinyağlı fasulye





taze fasulye mevsimindeyken zeytinyağlı fasulye yapmadan olmaz ...... ve en sevdiğim yemeklerdendir gerçi yemek ayırt etmem bütün yemekleri beğenerek yerim :)) ....




Malzemeler
1kg taze fasulye
3 - 4 adet kırmızı biber
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tane küp şeker
tuz




Yapılışı
Fasulyeler kenarları çıkarılarak ayıklanır ortadan ikiye kırılır bol suyla yıkanır orta boy tencereye yağ konur yemeklik doğranmış soğan konur taze fasulyeler eklenir tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su ve salça eklenerek pişmeye bırakılır pişen fasulyenin altı söndürülür ve soğumaya bırakılır AFİYET OLSUN ...




ve Tortum gezimden görüntüler :)) buradan = bakabilirsiniz

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Berat Kandiliniz Mübarek olsun...


ve Tortum gezisinden görüntüler :) buradan bakınız

23 Temmuz 2010 Cuma

meyveli dondurmalı kup



bu sıcaklarda harika olur :))büyük küçük kimsenin hayır diyemiyeceği bir lezzet



Malzemeler
meyve ( muz , kivi , şeftali ... )
vanilyalı dondurma




Süslemesi için
çikolatalı sos

antep fıstığı
rulokat



Yapılışı
meyvelerimizi küçük küçük doğrayalım kupumuzun içerisine bir miktar dondurma koyalım üzerine meyvelerimizi ekleyip bir miktar daha dondurmamızdan üzerine ilave edelim üzerini meyve parçaları , çikolata sos , antep fıstığı ve rulokat ile süsleyerek servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

20 Temmuz 2010 Salı

18 Temmuz 2010 Pazar

etli yaprak dolması


mutlu pazarlar ........
Malzemeler
asma yaprağı
kıyma
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz
Yapılışı
Yaprakları 10 dakika kadar haşlayın Soğanı minik minik doğrayın ve 3 yemek kaşık salçayı, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice karıştırın Hazırlanan karışıma pirinç ve kıymayı ilav edip karıştırın Tencerenin dibini yaprak ile kapatın Bu işlem için yırtılmış yaprakları kullanabilirsiniz Yaprakların geniş tarafına bir miktar iç koyarak kenarlar üzerine gelecek şekilde katlayıp ve yaprağı sarın Sarmaları düzgünce tencereye dizin Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatın Tabağın üzerine taşacak kadar 2 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız suyu ilave edip kısık ateşte pişirin AFİYET OLSUN ...

14 Temmuz 2010 Çarşamba

aşçı şapkası şeklinde peçete katlama





misafirlerine farklı bir peçete sunmak isteyenler için ...











Peçeteyi ortadan ikiye katlayınız

Tekrar ikiye katlarak kare şekline getiriniz

Katladığınız peçeteyi yine ortadan ikiye katlayarak dikdörtgen şekline getiriniz

Alt tabanından şekilde görüldüğü gibi dışarı doğru çevirerek bir çember şeklinde sarmasını sağlayın

Kıvrım yerine bir çicek veya bir bitki yerleştirin






Alıntı

12 Temmuz 2010 Pazartesi

kanat ızgara


Malzemeler
tavuk kanat
tuz
kırmızı pul biber
Yapılışı
tuzunu ve kırmızı pul biberini ekleyerek karıştırma kabında kanatları iyice karıştırın isterseniz soğan suyuyla terbiyede yapabilirsiniz elektrikli ızgarada çevirerek kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis yapın AFİYET OLSUN ...

zeytinyağlı biber dolması


güzel bir yaz gününden herkese merhabalar :))
Malzemeler
dolmalık yeşil biber
zeytinyağı
pirinç
1 adet kuru soğan
domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık
kuru nane
sıcak su
Yapılışı
Önce kızgın yağda dolmalık fıstıkları kavurun ve soğanları ince ince doğrayıp ekleyip yağda pembeleşinceye kadar birlikte kavurun pirinci yıkadıktan sonra suyunu süzüp katın birlikte kavurun suyunu , kuş üzümünü ,naneyi ve tuzunuda ekleyip hafif ateşte dolmanın iç harcını suyunu çekinceye kadar pişirin ... içerilerini temizleyip yıkadığımız dolmalık biberleri
kızgın yağda az kızartın ( yumuşayacak şekilde ) bu şekilde yapıp biberlerimizin iç harcını doldurarak üzerlerine domates dilimleri ve biberlerin baş kısımlarını kapak şeklinde yapıp tencereye dizelim üzerine suyunuda ekleyip kısık ateşte pişirin servis yaparken limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN ...

8 Temmuz 2010 Perşembe

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun


kandil simidi




Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
1 çay kasığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 kase susam
alabildiğince un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Margarin oda sıcaklığında yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur. Yavaş yavaş un ilave edilir. Unun üzerine kabartma tozu da konur. Hamura kulak memesi kıvamına kadar un ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak şekil verelim, hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak Yağlı tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim AFİYET OLSUN ...

7 Temmuz 2010 Çarşamba

arpa şehriyeli pirinç pilavı


Malzemeler
2 su bardağı pirinç
yarım su bardağı arpa şehriye
2-3 yemek kaşığı tereyağı
sıcak su
tuz
Yapılışı
Tenceremizin içerisine yağımızı koyup eritelim yağ iyice kızdıktan sonra arpa şehriyemizi ekleyip kavuralım pirinçimizi yıkayıp süzdükten sonra pirinçleride ilave edip 1-2 dk. daha kavuralım 3 su bardağı sıcak suyumuzu üstüne döküp tuzunuda serperek pişmeye bırakalım suyunu çektikten sonra pilavımız hazırdır AFİYET OLSUN ...

5 Temmuz 2010 Pazartesi

cevizli salata




Malzemeler
domates
salatalık
marul
yeşil soğan
kırmızı biber
yeşil biber



Üzeri için
zeytinyağı
nar ekşisi
rendelenmiş kaşar peyniri
çekilmiş ceviz




Yapılışı
bütün malzemelerimizi küçük küçük doğrayarak servis tabaklarına alalım üzerine zeytinyağını ,nar ekşisini , rendelenmiş kaşar peynirini ve ceviziçini ekleyerek servis yapalım AFİYET OLSUN ...

2 Temmuz 2010 Cuma

ekmek kadayıfı


davet menümün tariflerini yayınlamaya devam ediyorum :))
Malzemeler
ekmek kadayıfı
çekilmiş ceviz içi
yumurta ( kızartmak için )

Üzeri için
şerbet

Yapılışı
çekilmiş ceviz içinden 1 yemek kaşığı ekmek kadayıflarımızın içine koyarak ekmek kadayıflarımızı birleştirelim hepsini bu şekilde yaparak yumurtaya bulayalım kızgın yağa atarak kızartalım kızarınca çıkarıp şerbetin içerisine atalım kadayıflarımızı şerbeti çektikten sonra servis tabağına alabiliriz damak zevkinize göre üzerine kaymak ekleyebilir veya ceviziçi serpebilirsiniz AFİYET OLSUN ...
KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR