8 Kasım 2009 Pazar

glutensiz kek ( celiac - çölyaklılar için )




malzemeler
1 s. bardağı glutensiz un
1 s. bardağı çavdar unu ( çavdar unu dokunmayanlar için )
1 s. bardağı yoğurt
1 s. bardağı toz şeker
2 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu ( glutensiz )


yapılışı
yoğurt , toz şeker, sıvı yağ, yumurtayı karıştırma kabında karıştıralım daha sonra içerisine unları ve kabartma tozunu ekleyip sıvı kek hamurunu ( çok sıvı olmayacak ) çırpalım yağladığımız kek kalıbına döküp önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim AFİYET OLSUN ...

1 yorum:

Federica Simoni dedi ki...

wow che bella!! complimenti!

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR