16 Aralık 2009 Çarşamba

glutensiz helva ( çölyaklılar için )



malzemeler
2 su bardağı glutensiz un
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı su



yapılışı
erittiğimiz tereyağının içerisine glutensiz unu koyup iyice karışıtıralım rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım ( yaklaşık 15 - 20 dk. ) kavrulduktan sonra suyunu ve toz şekerinide ilave edip tekrar iyice karıştıralım suyunu çekmesi için kısık ateşte bir kaç dakika daha beklettikten sonra ocaktan alalım helvamız servise hazırdır arzuya göre sıcak veya soğuduktan sonra yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Görntü süper paylaşım için sağol canım...

Krema Tadında dedi ki...

tşkler arkadaşlar :)

Bulbulunyeri dedi ki...

Ay ay o ne güzel bir görüntü. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar...

Krema Tadında dedi ki...

tşk ederim arkadaşlar hayırlı cumalar

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR