29 Nisan 2010 Perşembe

bulgur pilavı





malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı su
Tuz



yapılışı
Bulguru yıkayıp süzün tencerenin içerisinde ince doğranmış soğanı kavurun ince ince doğradığımız biberleride ekleyin içine atıp karıştırmaya devam edin ve bulgurları tencereye boşaltıp kavurun ve suyunu ilave edip tuzunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekmeye bırakıp demlendirin Sıcak olarak yanında ayranla birlikte servis yapın AFİYET OLSUN ...


3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Şifa dolu bir tabak ellerinize sağlık.

Saygılar.

GÜL dedi ki...

bayılırım bulgur pilavına eline sağlık yanında ayranda var süper....

Pembe Tatlar dedi ki...

Baharcım çok severim canım o ayranla beraber ben bu tabağı alıp gidiyorum:)))

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR