27 Temmuz 2010 Salı

zeytinyağlı fasulye





taze fasulye mevsimindeyken zeytinyağlı fasulye yapmadan olmaz ...... ve en sevdiğim yemeklerdendir gerçi yemek ayırt etmem bütün yemekleri beğenerek yerim :)) ....




Malzemeler
1kg taze fasulye
3 - 4 adet kırmızı biber
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tane küp şeker
tuz




Yapılışı
Fasulyeler kenarları çıkarılarak ayıklanır ortadan ikiye kırılır bol suyla yıkanır orta boy tencereye yağ konur yemeklik doğranmış soğan konur taze fasulyeler eklenir tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su ve salça eklenerek pişmeye bırakılır pişen fasulyenin altı söndürülür ve soğumaya bırakılır AFİYET OLSUN ...




ve Tortum gezimden görüntüler :)) buradan = bakabilirsiniz

4 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Taze fasulye yazın prensesi olduğuna inanıyorum,her zaman mutfakta kurtarıcıdır.Zeytinyağlısınada bayılırım.Seninkide çok hoş görün üyor.Ellerine sağlık,sevgiler..öptüm.....

kalpkurabiye dedi ki...

bahçedekiler olana kadar sabırsızlıkla bekliyorum gerçekten fasülye gibisi yok:))
ellerine sağlık canım..

çeşnici Handan dedi ki...

Yazın zeytinyağlı fasulyeye bayılırım ellerine sağlık canım.

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR