7 Ağustos 2010 Cumartesi

sac kavurma


ilk defa sacda yemek yaptım :) hazırladığımız ocakta pişirdim odun ateşinde tadı harika oldu ...
Malzemeler
kuşbaşı et (dana eti )
5 sivribiber (acı biber )
2 çorba kaşığı tereyağı
3- 4 orta boy kuru soğan
domates
sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
maydanoz ( üzeri için )
Yapılışı
Etin terbiyesi için
Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım soğan suyunu bir kaba alıp içine sıvı yağı, kekiği ekleyerek karıştıralım içine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim Sacın çukur kısmına tereyağını alıp eritelim etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım doğranmış sivribiberleri, doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım sac kavurmamızı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım
AFİYET OLSUN ...

4 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

odun atesinde pisen sac kavurma tadindan yenmez,kokusu sanki buraya geldi lavas ekmegiyle nefis olur
elinize saglik

nesrin dedi ki...

Nefis görünüyor. Ellerine saglik. Sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Nefis bir lezzet. Leziz ve iştah açıcı bir görüntü.Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Pembe Tatlar dedi ki...

Offf offf baharcım ellerine sağlık canım...

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR