Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı pirinç
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Önceden ısıtılmış fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın AFİYET OLSUN ...
5 yorum:
mmmm...deliziosa!
Fırında olduğu zaman daha çok seviyorum ellerine sağlık baharcığım,
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
Ellerine sağlık! Zaman zaman ben de özler yaparım sütlaç, geçen yıl içine acıbadem ekstresi koyuyordum, çok farklılaştırıyordu tadını. (Turşu bilgileri için teşekkürler ama ben hamilelik yaşımı çoktaaaan geçtim!)
HIMMM HARİKA GÖRÜNÜYOR FIRIN SÜTLACI ÇOK SEVERİM ELİNE SAĞLIK...
HIMMM bayılırım fırın sütlaça ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar
Yorum Gönder