29 Mart 2010 Pazartesi

arpa şehriyeli pilav



şeker gibi bir hafta diliyorum :)


çocukluğumdan itibaren olmak üzere pilavın her çeşidini severim :) kestanelisi , safranlısı, şehriyelisi ... bugünde arpa şehriyelisini yaptım ...



malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
1.5 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
tuz


yapılışı
tereyağını eriterek arpa şehriyeleri ekleyip kavuralım yıkadığımız pirinçlerimizi de ekleyip tekrar karıştıralım daha sonra suyunu ve tuzunu da ekleyip suyunu çekip kıvamına gelinceye kadar pişirelim altını kapattıktan sonra üzerine iyice demlenmesi için kağıt havlu koyup kapağını kapatın pilavımız hazırdır servis yaparken isteğinize göre domates salatası , et yemeklerinin yanında alternatifler yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Baharcığım yemeklerin yanına olmazsa olmaz ellerine sağlkık canım..

Karen Hanim dedi ki...

Blogumda yorum bırakmışsınız. Sizi bulmak çok güzel oldu!

Krema Tadında dedi ki...

merhaba Karen hanım hoşgeldiniz bloğuma :))

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

bende çocukluğumdan beri çok severim pirinç pilavını...nefis görünüyor ellerinize sağlık...sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

canım ellerine sağlık afişyet bal olsun
sevgiler

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR