18 Nisan 2010 Pazar

glutensiz parfe



çölyak hastaları her tatlıyı dokunduğu için yiyemediklerinden onlarında rahatlıkla tüketebilecekleri bir parfe tarifi yaptım ister kendiniz için , ister çölyak olan misafirleriniz için güzel bir alternatif , isterseniz çölyak olan çocuklarınız için yapabilirsiniz ...
tarifimi şımartan meyveli tatlar etkinliğini düzenleyen Deniz arkadaşıma gönderiyorum ...



malzemeler
1 paket krem şanti
1 subardağı süt
1 paket glutensiz sade bisküvi
500 gr çilek
1 paket glutensiz çikolata
1 tas antepfıstığı içi
1 su bardağı yaban mersini ( yaş olarak bulabilirseniz daha iyi ,ben kuru yaban mersini kullandım )


malzemeleri isteğinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz ....


yapılışı
çileğimizi yıkayıp küp küp doğrayalım bisküvimizi ufak ufak doğrayalım , çikolatamızı ve antep fıstığımızı da elimizle küçük küçük parçalar haline getirelim karıştırma kabının içerisinde bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım önceden yaptığımız kremayı da ekleyip bütün malzemeleri iyice kremayla kaplanacak şekilde karıştıralım karıştırdıktan sonra kalıp olarak kullanacağımız kabın içerisine streç film sarıp yaptığımız karışımı eşit şekilde yayalım bir gün derin dondurucuda bekledikten sonra parfemiz hazırdır
AFİYET OLSUN ...

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

merhabalar baharcım çok düşünceli bir o kadar da güzel bir tariff:) katılımın için çok teşekkür ederim canım yine beklerimm:)
mutlu pazarlar..
sevgiler..

Tijen dedi ki...

Sevgili Bahar,
Ne yazık ki Çin sarımsağı senelerdir geliyor Türkiye'ye. Ben en az 4-5 senedir varlığını biliyorum mesela. Şu iri dişli, hafif yassımsı, bembeyaz ve paket halinde satılanlar hep Çin'den gelenler (ya da en azından ben öyle biliyorum).

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR