28 Haziran 2010 Pazartesi

yoğurt ( ayran aşı ) çorbası





Malzemeler
1 kase haşlanmış buğday ( aşurelik buğday)
1 kase yoğurt
3 çorba k.un
kıyma ( minik minik köfte yapılacak )
2 çorba k.tereyağı
aş otu ( Erzurum'a has bir ot yoğurt çorbasının içerisine katılır )
su
tuz



Yapılışı
Tencereye suyu alın su kaynadıktan sonra üzerine haşlanmış buğdayı ilave edip tekrar kaynatın Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın Yoğurdun üzerine 3 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın üzerine ilk önce soğuk su ilave edip daha sonra sıcak su ilave edip terbiyeyi tencereye buğdayın üzerine ilave edip bir taşım daha kaynatın fındık büyüklüğünde köfteleri tereyağı ile birlikte ekleyin aşotunu tuzunuda ilave edip iyice kaynattıktan sonra çorbayı servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

6 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Bol naneli bayılırım nefiss olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

Aylin dedi ki...

ellerine sağlık bende hafta sonu soğuk ayran aşı yaptım afiyet olsun tekrar

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım :))

Ben geldim pc de sorun vardı maalesef hala hallolmadı komşumdan yazıyorum:))

Ama hafta sonu köydeydim çileklerin sonunuda mideme indirdim:)))

Elerine sağlık kıymalı olması değişik olmuş canım öpütm...

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım,
Ellerine sağlık. çorba nefis görünüyor.
Yaz aylarında yapılabilecek en iyi çorbalar, bu tarz yoğurtlu çorbalar oluyor.

oznurunelemekleri dedi ki...

ellerine sağlık hayatımm bizde yazın vazgeçilmezi soğuk soğukk sevgilerimle

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

nasıl severımmm.ellerıne sağlık canım sevgıler:)

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR