Erzurum'un yöresel yemeklerinden biridir diğer yerlerde ismine bulgur köftesi deniliyor Erzurumda ismi gliko dur ...
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur ( kişi sayısına göre ölçüsünü ayarlayabilirsiniz )
2-3 yemek kaşığı un
sos için
domatesle yapılmış sos
üzeri için
tereyağı
yoğurt
Yapılışı
Bulgurların üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün ve üzerini kapatarak kabarmasını bekleyin kabarınca içerisine un ve tuz katıp iyice yoğurun yoğurduktan sonra küçük küçük parçalar koparıp şekil verin hepsini bu şekilde yaparak kaynayan tuzlu suya atarak haşlayın haşlandıktan sonra glikoları sudan çıkarıp üzerine servis yaparken yoğurt tereyağı gezdirip servis yapabilirsiniz ( orjinali böyle ) veya isteğinize göre domatesli soslada servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...
5 yorum:
canım kampanyaya katılıp katılmadığını belirtmemişsin katıldıysan listeye ekleceğim
sadece un ve bulgur,ilginçmiş.ellerinize sağlık
değişik bi lezzet
elinme sağlik
Baharcığım elelrine sağlık canım...
Daha önce duymuştum tarifini not aldım...
canım istedi şimdi anneme gittiğimde yaptırıyım :)
Yorum Gönder