5 Mayıs 2010 Çarşamba

gliko


Erzurum'un yöresel yemeklerinden biridir diğer yerlerde ismine bulgur köftesi deniliyor Erzurumda ismi gliko dur ...

Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur ( kişi sayısına göre ölçüsünü ayarlayabilirsiniz )
2-3 yemek kaşığı un

sos için
domatesle yapılmış sos

üzeri için
tereyağı
yoğurt

Yapılışı
Bulgurların üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün ve üzerini kapatarak kabarmasını bekleyin kabarınca içerisine un ve tuz katıp iyice yoğurun yoğurduktan sonra küçük küçük parçalar koparıp şekil verin hepsini bu şekilde yaparak kaynayan tuzlu suya atarak haşlayın haşlandıktan sonra glikoları sudan çıkarıp üzerine servis yaparken yoğurt tereyağı gezdirip servis yapabilirsiniz ( orjinali böyle ) veya isteğinize göre domatesli soslada servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

5 yorum:

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

canım kampanyaya katılıp katılmadığını belirtmemişsin katıldıysan listeye ekleceğim

umutluhayat dedi ki...

sadece un ve bulgur,ilginçmiş.ellerinize sağlık

GÜL dedi ki...

değişik bi lezzet
elinme sağlik

Pembe Tatlar dedi ki...

Baharcığım elelrine sağlık canım...

Daha önce duymuştum tarifini not aldım...

Hansa dedi ki...

canım istedi şimdi anneme gittiğimde yaptırıyım :)

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR