Erzurum'da semizotuna pirpirim deniliyor yerken üzerine limonda sıkarsanız daha lezzetli oluyor ben öyle yapıyorum :)
Malzemeler
300 gr kıyma
1 kg pirpirim
1kuru soğan
3 çorba kaşığı pirinç
salça
tuz
sıvıyağ
Yapılışı
Tencereye sıvıyağı alın soğanı yemeklik olarak kesin soğanı ilave edip kavurun kıymayıda ilave edip kavurun pirinçleride ilave edip ve isteğe göre salçada ekleyebilirsiniz biraz suda ilave edilip pirinçler pişirilir pirinçler piştikten sonra iri iri doğradımız pirpirimlerde eklenerek üzerini örtecek kadar su dökülür tuzuda serpilerek 10 dk. pişirilir pirpirim yemeğimiz hazırdır AFİYET OLSUN ...
Tencereye sıvıyağı alın soğanı yemeklik olarak kesin soğanı ilave edip kavurun kıymayıda ilave edip kavurun pirinçleride ilave edip ve isteğe göre salçada ekleyebilirsiniz biraz suda ilave edilip pirinçler pişirilir pirinçler piştikten sonra iri iri doğradımız pirpirimlerde eklenerek üzerini örtecek kadar su dökülür tuzuda serpilerek 10 dk. pişirilir pirpirim yemeğimiz hazırdır AFİYET OLSUN ...
3 yorum:
Semizotunun adının pimpirim olduğunu ilk defa duydum. Yemek harika görünüyor elinize sağlık.Sevgiler..
bazı yerler soğukluk bazıları tokmakan diyor semizotuna...
ellerine sağlık çok besleyici bir yemek
bugün denicem inş. bu tarifinizi :) bende beklerim,sevgiler..
Yorum Gönder