Malzemeler
2 su bardağı glutensiz un
1 paket glutensiz maya
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
Üzeri için
sucuk veya sosis ( içeriği glutensiz olanlardan )
siyah zeytin
1- 2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
unumuzun içerisine tuz ,suyla ezilmiş mayayı ve sıvıyağı ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapalım hamurumuzu iyice yoğurup mayalanmaya bırakalım
( un glutensiz olduğu için mayalanması çok uzun sürüyor ) hamurumuz mayalandıktan sonra yağladığımız tepsiye el yordamı ile eşit şekilde yayalım üzerine salça ve sıvıyağ karışımını fırça ile iyice sürelim üzerine sucuk ve çekirdekleri temizlenmiş zeytinide ekleyerek önceden ısıtılmış fırında pişirelim AFİYET OLSUN ...
1 yorum:
ellerinize sağlık
Yorum Gönder