26 Mayıs 2010 Çarşamba

kıymalı bezelye ( köfteli)



Malzemeler
1 kutu bezelye konservesi
kıyma
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
kırmızı pul biber
tuz



Yapılışı
Soğanı doğrayın ve tencereye sıvı yağ koyarak soğanları kavurun kıymayı küçük küçük köfteler yaparak ilave (dağılmaması için unlayın ) edin küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin Patatesleri 3-4 dakika kavurun kısık ateşte yapın ki tencereye yapışmasınlar suyunu süzüp yıkadığınız bezelyeleri patateslerin üzerine ilave edin derince bir kapta 2 yemek kaşığı salçayı 1-2 su bardağı sıcak suda ezin ve tencereye ilave edin bezelyeler ile aynı hizada olacak kadar sıcak su ilave edin ve kaynatdıktan sonra altını kısarak tuzunu ilave edip pişirin
AFİYET OLSUN ....



3 yorum:

umutluhayat dedi ki...

bezelyeyi çok severim.ellerinize sağlık çok nefis görünüyor

NiLaY dedi ki...

bayılırım ben bu lezzete, ellerine sağlık :)

Gönül dedi ki...

hımmm bezelyeyi pek severim ellerine sağlık hayatım öpüyorum sevgilerimle

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR