26 Mayıs 2010 Çarşamba
kıymalı bezelye ( köfteli)
Malzemeler
1 kutu bezelye konservesi
kıyma
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı
Soğanı doğrayın ve tencereye sıvı yağ koyarak soğanları kavurun kıymayı küçük küçük köfteler yaparak ilave (dağılmaması için unlayın ) edin küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin Patatesleri 3-4 dakika kavurun kısık ateşte yapın ki tencereye yapışmasınlar suyunu süzüp yıkadığınız bezelyeleri patateslerin üzerine ilave edin derince bir kapta 2 yemek kaşığı salçayı 1-2 su bardağı sıcak suda ezin ve tencereye ilave edin bezelyeler ile aynı hizada olacak kadar sıcak su ilave edin ve kaynatdıktan sonra altını kısarak tuzunu ilave edip pişirin
AFİYET OLSUN ....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR
3 yorum:
bezelyeyi çok severim.ellerinize sağlık çok nefis görünüyor
bayılırım ben bu lezzete, ellerine sağlık :)
hımmm bezelyeyi pek severim ellerine sağlık hayatım öpüyorum sevgilerimle
Yorum Gönder