Malzemeler
3 su bardağı kayısı suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
5 adet kuru kayısı
3 su bardağı kayısı suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
5 adet kuru kayısı
Yapılışı
Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye koyup sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin tencereyi ocaktan indirip ılıması için bekletin ılındıktan sonra kâselere pay edip buzdolabına koyun 1-2 saat sonra kâseleri servis tabağına ters çevirip kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfeleri süsleyin AFİYET OLSUN ...
Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye koyup sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin tencereyi ocaktan indirip ılıması için bekletin ılındıktan sonra kâselere pay edip buzdolabına koyun 1-2 saat sonra kâseleri servis tabağına ters çevirip kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfeleri süsleyin AFİYET OLSUN ...
4 yorum:
bu parfe değil pelte olmuş:)
ellerine sağlık canım.
papatyama katılıyorumm çok güzel görünüyor:))
pelte sulu olur ama papatyam
Canım blogumda cevap yazdım ama buraya da yazmak istedim, tabiki alabilirsin istediğin resmi... İstersen başka resimlerde atabilirim, jeliboncuk@live.com bu arada mailim:)
Yorum Gönder