28 Mayıs 2010 Cuma

patlıcan sarmalı köfte




Hayırlı Cumalar , Cumanız Mübarek Olsun ....



Malzemeler
3 adet patlıcan
1 su bardağı kızartma yağı
Köfte için
kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Sos için
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
domates üzeri için
Yapılışı
Patlıcanlar uzun uzun dilimlenir ve kızartılır köfte harcı biraraya getirilir yoğrulur yuvarlak köfteler yapılır ve yağda kızartılır daha sonra pişmiş köfteler, kızarmış patlıcanların ucuna konur ve rulo yaparak sarılır ucu kürdanla tutturulur ve üzerine domates geçirilir Fırın kabına dizilip üzerine sos karışımı gezdirilir önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir
AFİYET OLSUN...

26 Mayıs 2010 Çarşamba

kıymalı bezelye ( köfteli)



Malzemeler
1 kutu bezelye konservesi
kıyma
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
kırmızı pul biber
tuz



Yapılışı
Soğanı doğrayın ve tencereye sıvı yağ koyarak soğanları kavurun kıymayı küçük küçük köfteler yaparak ilave (dağılmaması için unlayın ) edin küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin Patatesleri 3-4 dakika kavurun kısık ateşte yapın ki tencereye yapışmasınlar suyunu süzüp yıkadığınız bezelyeleri patateslerin üzerine ilave edin derince bir kapta 2 yemek kaşığı salçayı 1-2 su bardağı sıcak suda ezin ve tencereye ilave edin bezelyeler ile aynı hizada olacak kadar sıcak su ilave edin ve kaynatdıktan sonra altını kısarak tuzunu ilave edip pişirin
AFİYET OLSUN ....



25 Mayıs 2010 Salı

glutensiz patatesli poğaça


Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
alabildiğine glutensiz un
tuz

İç malzemeler
haşlanmış patates
kırmızı biber
karabiber
üzeri için
zeytin
yumurta
yapılışı
Malzemeler karıştırılarak hamur oluşturulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur iç malzeme hazırlanır. haşlanmış patatesle, kırmızı biber karabiberin karıştırılmasıyla oluşturulur hamurların içerisine konur şekli verilen hamurların üzerine yumurta sürülür ve üzerine çekirdekleri çıkarılmış zeytin konur fırında pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN ...

24 Mayıs 2010 Pazartesi

bugün yaş günüm :))



bugün yaş günüm :))



ve bu güzel pastayla bana sürpriz yapan canım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum canlarım benim :) iyiki varsınız ... sizi çok seviyorum ...






doğum günüm kutlu olsun :))......

17 Mayıs 2010 Pazartesi

pirpirim aşı (semizotu )


Erzurum'da semizotuna pirpirim deniliyor yerken üzerine limonda sıkarsanız daha lezzetli oluyor ben öyle yapıyorum :)

Malzemeler
300 gr kıyma
1 kg pirpirim
1kuru soğan
3 çorba kaşığı pirinç
salça
tuz
sıvıyağ
Yapılışı
Tencereye sıvıyağı alın soğanı yemeklik olarak kesin soğanı ilave edip kavurun kıymayıda ilave edip kavurun pirinçleride ilave edip ve isteğe göre salçada ekleyebilirsiniz biraz suda ilave edilip pirinçler pişirilir pirinçler piştikten sonra iri iri doğradımız pirpirimlerde eklenerek üzerini örtecek kadar su dökülür tuzuda serpilerek 10 dk. pişirilir pirpirim yemeğimiz hazırdır AFİYET OLSUN ...

16 Mayıs 2010 Pazar

kayısılı parfe


Malzemeler
3 su bardağı kayısı suyu
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
5 adet kuru kayısı
Yapılışı
Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı tencereye koyup sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin tencereyi ocaktan indirip ılıması için bekletin ılındıktan sonra kâselere pay edip buzdolabına koyun 1-2 saat sonra kâseleri servis tabağına ters çevirip kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp parfeleri süsleyin AFİYET OLSUN ...

14 Mayıs 2010 Cuma

diğer bloğumada beklerim :))

gazetelerde gördüğüm bir haberi , yararlı bilgi , yemek tarifi , ... liste uzuyup gidecek :)) keser saklardım ortalık gazeteden geçilmezdi :)) tabi kesip saklananlarada koyacak yer bulmak çabası.. bundan sonra kesip sakladıklarımı bloğumda yazmaya karar verdim ( var olan bloğumu buraya taşıdım ) bütün herkesi bekliyorum ... :)) sevgiler ....




masa - sofra düzeni










türkçesi

büyük boy için resimlerin üzerine tıklayabilirsiniz ...

13 Mayıs 2010 Perşembe

karnıbahar kızartması


malzemeler
karnıbahar
yumurta ( kızartmak için )
yapılışı
Önceden haşladığımız karnıbaharı yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartalım
AFİYET OLSUN ...

9 Mayıs 2010 Pazar

anneler gününüz kutlu olsun...


ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
TÜM ANNELERE ...

8 Mayıs 2010 Cumartesi

kıymalı nohut yemeği


malzemeler
1.5 su bardağı nohut
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kırmızı biber
sıcak su
yapılışı
1 gün önceden nohutu suda bekletin önce yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun. Buna kıymayı ekleyin ve bir süre daha kıyma hafif pişene kadar kavurun domates ve biber salçasını da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Son olarak nohutları tuz ve baharatları da tencereye ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha yemeği karıştırmaya devam edin. Yemeğin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek miktarda sıcak su ekleyin ve nohutlar iyice pişene kadar orta ateşte kaynatın AFİYET OLSUN ...

7 Mayıs 2010 Cuma

zeytin piyazı



Hayırlı cumalar ...

zeytin piyazının tarifini Oktay usta dan aldım :)


malzemeler
1 su bardağı yeşil zeytin
1 su bardağı siyah zeytin
5 -6 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet yeşil soğan
1 küçük kase ceviz içi
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz

yapılışı
zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin közlediğimiz biberleri küçük küçük doğrayın yeşil soğanıda doğrayın hepsini bir kase içerisinde karıştırın üzerine nar ekşisini zeytinyağını ve tuzunuda ekleyip servis yapın AFİYET OLSUN ...

5 Mayıs 2010 Çarşamba

gliko


Erzurum'un yöresel yemeklerinden biridir diğer yerlerde ismine bulgur köftesi deniliyor Erzurumda ismi gliko dur ...

Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur ( kişi sayısına göre ölçüsünü ayarlayabilirsiniz )
2-3 yemek kaşığı un

sos için
domatesle yapılmış sos

üzeri için
tereyağı
yoğurt

Yapılışı
Bulgurların üzerine 1 su bardağı sıcak su dökün ve üzerini kapatarak kabarmasını bekleyin kabarınca içerisine un ve tuz katıp iyice yoğurun yoğurduktan sonra küçük küçük parçalar koparıp şekil verin hepsini bu şekilde yaparak kaynayan tuzlu suya atarak haşlayın haşlandıktan sonra glikoları sudan çıkarıp üzerine servis yaparken yoğurt tereyağı gezdirip servis yapabilirsiniz ( orjinali böyle ) veya isteğinize göre domatesli soslada servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN ...

4 Mayıs 2010 Salı

patatesli börek


Malzemeler
3 - 4 adet hazır yufka
haşlanmış patates
kırmızı pul biber
karabiber
tuz
yağlı yumurtalı ılık süt karışımı ( yufkalara sürülecek yumuşak olması için )
Üzeri için
yumurta
galeta unu
Yapılışı
Yufkalarımızı üçgen olarak kesip sütlü karışımımızdan sürüp , içerisine patatesli harcımızdan koyup yufkalarımızı resimde görüldüğü gibi kapatalım bütün yufkalarımızı hepsini bu şekilde yaptıktan sonra yağlanmış tepsiye önce yumurta sürüp sonra galeta ununa batırarak tepsiye dizelim önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN ...

3 Mayıs 2010 Pazartesi

limon jöleli pasta


herkese güzel mutlu haftalar diliyorum ....
blogları gezerken bu güzel pastayı gördüm ve yaptım ama hangi blog arkadaşımın bloğunda görmüştüm hatırlayamadım :) genelde yaş pasta yaparken pasta kreması kullanırım ama bu sefer vanilyalı puding kullandım pudingle de güzel oldu ...

hemen malzemelerine geçiyorum ...
Malzemeler
1 paket pasta taban
1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt
Üzeri için
2 adet portakal
1 paket limon aromalı jöle
Yapılışı
vanilyalı pudingimizi sütle pişirip biraz ılıklaşınca yarıya bölerek ( üzerinede süreceğimiz için ) pastamızın üzerine sürelim (diğerini üzerine kapatacağız ) diğer pastamızıda pudingin üzerine kapatıp kalan pudingide sürelim üzerine ince ince halka şeklinde kestiğimiz portakalları da ekleyerek tarifine göre yaptığımız limonlu jölemizi kaşık yardımı ile portakalların her tarafını kapatacak şekilde dökelim pastamızı hepsini bu şekilde yaptıktan sonra buzdolabında 1 -2 saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN ...

2 Mayıs 2010 Pazar

çeşnili tavuk



Malzemeler
1 kg tavuk baget
1 paket otlu çeşni ( tavuk baharatı )



Yapılışı
Fırın poşetinin içerisine bagetleri koyup üzerine her tarafına eşit şekilde otlu çeşnimizi döküp ağzını iyice kapatalım fırın poşetini 1 -2 yerinden delerek önceden ısıtılmış fırında (190 derecede pişirdim ) 50- 60 dk. pişirelim AFİYET OLSUN ...

1 Mayıs 2010 Cumartesi

glutensiz pizza


Malzemeler
2 su bardağı glutensiz un
1 paket glutensiz maya
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
Üzeri için
sucuk veya sosis ( içeriği glutensiz olanlardan )
siyah zeytin
1- 2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
unumuzun içerisine tuz ,suyla ezilmiş mayayı ve sıvıyağı ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapalım hamurumuzu iyice yoğurup mayalanmaya bırakalım
( un glutensiz olduğu için mayalanması çok uzun sürüyor ) hamurumuz mayalandıktan sonra yağladığımız tepsiye el yordamı ile eşit şekilde yayalım üzerine salça ve sıvıyağ karışımını fırça ile iyice sürelim üzerine sucuk ve çekirdekleri temizlenmiş zeytinide ekleyerek önceden ısıtılmış fırında pişirelim AFİYET OLSUN ...
KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR