8 Mayıs 2010 Cumartesi

kıymalı nohut yemeği


malzemeler
1.5 su bardağı nohut
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kırmızı biber
sıcak su
yapılışı
1 gün önceden nohutu suda bekletin önce yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun. Buna kıymayı ekleyin ve bir süre daha kıyma hafif pişene kadar kavurun domates ve biber salçasını da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Son olarak nohutları tuz ve baharatları da tencereye ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha yemeği karıştırmaya devam edin. Yemeğin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek miktarda sıcak su ekleyin ve nohutlar iyice pişene kadar orta ateşte kaynatın AFİYET OLSUN ...

5 yorum:

umutluhayat dedi ki...

nohut yemeğine bayılırım ama ben yemeklerin içinde kıyma yemediğim için sade yaparım.ellerinize sağlık

mandalincikmazi dedi ki...

Hımmm
kıymalı değişik olmuş genelde sade yada etli yaparım ama kıymalı yapmak hiç aklıma gelmemişti bir daha ki sfere kıymalı deyeceğim..
Teşekkürler.
Anneler gününde kutlu olsun canım.
Sevgiler.....

Krema Tadında dedi ki...

teşk ederim yıldızcım seninde anneler günün kutlu olsun sevgiler...

Gönül dedi ki...

bazen bende etli yerine kıymalı yaparım nefis olur her halini severim nohutun birde yanına tereyağlı pilav üff yeme yanında yat...ellerine sağlık...öpüyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

bende yarınki yemeğimde kıymalı nohut yapmayı düşünüyorum.mükemmel bir yemek çocuklarım bayılıyor.

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR