malzemeler
2 kg. ayva
3 su bardağı toz şeker ( azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz )
7 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
yapılışı
kabuklarını soyup rendeleğimiz ayvaların üzerine suyunu ve toz şekeri ekleyip ( renk vermesi için çekirdeklerinide ilave edebilirsiniz ) kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başladıktan 30 dk. sonra içerisine limon suyunu ekliyoruz kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz kıvamına geldikten sonra reçelimiz hazırdır ( reçelin kıvamı kaynarken biraz suyundan tabağa koyun soğutun katılaşıyorsa kıvamı olmuştur ) AFİYET OLSUN ...
2 yorum:
Ba yı lı rım:)))
Ellerine sağlık canım bende yaptım attım dolaba çıkartıp çıkartıp yiyoruz:))
afiyet olsun bende çok seviyorum :))
Yorum Gönder