19 Ekim 2009 Pazartesi

kafkas çorbası


herkese iyi haftalar diliyorum... :))
Malzemeler
1 adet havuç
2 dal pırasa
2 adet küçük pancar
1 adet küçük boy kereviz
1 adet kuru soğan
4 yaprak beyaz lahana
7 su bardağı su ya da et suyu
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
karabiber
yapılışı
Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın. İnce ince doğrayarak bir kenara alın. Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin. Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin. Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 7 su bardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın. 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin. Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın. Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın. Sürekli karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın çorbamız servise hazırdır AFİYET OLSUN ...

3 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık prasam ve kerevizim varken mutlaka denemem lazım....

zeytintanesi dedi ki...

Merhaba, ne kadar zengin içerikli bir çorbu bu böyle,hemde doyurucu. Ellerine sağlık.

birsence dedi ki...

çok bol vitaminli bir çorba ellerine sağlık arkadaşım...

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR