Güzel bir hafta sonu diliyorum....
Malzemeler
4 su bardağıun
yarım p. yaş maya
2 fincan yoğurt
1.5 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
tuz
2 fincan yoğurt
1.5 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
tuz
İç harcı için
4 patates
kırmızı biber
tuz, karabiber
sıvıyağ
4 patates
kırmızı biber
tuz, karabiber
sıvıyağ
yapılışı
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tutam tuz ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 2 fincan yoğurt ve 1.5 çay bardağı sıvıyağı ilave edin.Üzerine yumurtayı ilave edin.Mayayı eritin.Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritmeye devam edin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.İç harcı için 4 adet patatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri rendeleyin içerisine kırmızı biber karabiber tuzunu ve 1 kaşık sıvıyağını ekleyip karıştırın hazırladığınız harcı hamurdan bezeler koparıp merdane ile açıp içine ilave edin daha sonra elimizle top olacak şekilde yuvarlayalım yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin AFİYET OLSUN ...
5 yorum:
yanındada çay;) harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım....
Merhaba sevgili Bahar,poaça çok pufidik görünüyor tam ısırmalık..
ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkürler.
selamlar,sevgiler.
Arkadaşın da dediği gibi tam ısırmalık. Çok lezzetli olduğu belli. Ellerine sağlık .
HER ARKADAŞLIĞIN GÖKYÜZÜNDE BİR MELEĞİ VARMIŞ...
Canım ellerine sağlık...
Patatesliside ayrı bir güzel olur:))
Yorum Gönder