ilk defa kestaneli pilav yapmama rağmen çok lezzetli oldu :) hemen tarifine geçiyorum
malzemeler
3 su bardağı pirinç
1 kase kestane
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
su
yapılışı
İlk olarak soğanları minik minik doğrayarak tereyağında kavurun kavrulunca pirinçleride ekleyerek kavurmaya devam edin daha sonra önceden fırında közlediğimiz kestaneleri de ilave edip suyunu ekliyoruz tuzunu da ayarlayıp pişirmeye bırakıyoruz suyunu çektikten sonra pilavımız hazırdır AFİYET OLSUN ...
7 yorum:
lapa olmuş :)
:)
Canım ellerine sağlık kestanelisini hiç denemedim...
Bitanem dün senden küçük bir isteğim olmuştu???
ellerine sağlık bak şimdi merak ettim hep duymuşum kestaneli pilavı denemek kısmet olmadı .en kısa zamanda denemek lazım:)
sevgiler
Bunu hep denemek istemişimdir, kestanenin dayanılmaz cazibesine hiç bir lezzettin karşı koyamıycanı düşünüyorum, bu tarifiniz bana cesaret vericektir.ellerinize sağlık.
Canım harika bir pilav. Sunumun zaten çok güzel.
Sevgiler.
Gerçekten de çok lezzetli görünüyor, canım çekmedi desem yalan olur, ellerine sağlık, sevgiler...
Yorum Gönder