5 Ekim 2009 Pazartesi

ev yapımı Türk Lokumu


malzemeler
3 su b. süt
nişasta
1 su b. toz şeker
vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti
süslemesi için
hindistan cevizi
fındık (isteğe göre yeşil toz fıstık, badem )
yapılışı
Süt , limon kabuğu rendesi , vanilya , şekeri ve nişastayı ( nişastada ölçü lokum kıvamına getirecek kadar ) karıştırarak pişiriyoruz ılık olunca önceden hazırladığımız krem şantiyi içine ilave ederek mikserle çırpıyoruz borcama hindistan cevizi serpip pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz üzerine bolca hindistan cevizi döküp süslemek için üzerine fındık koyarak ben fındık koydum ( badem , yeşil toz fıstık ) 1 gün buzdolabında bekleterek küçük kare olarak kesip yan kısımlarınıda yeşil toz fıstığa batırarak servise hazırdır AFİYET OLSUN ...

7 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Bekliyorum tarifini:)))))

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Bu lokumlar harika olmuş:). Demek ki artık evde kendi lokumumuzu yapabileceğiz.
Ellerine sağlık:).
Sevgiler..
aslı

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA NE GÜZEL ARTIK LOKUMU BİLE EVDE YAPABİLİYORUZ
ELLERİNİZE SAĞLIK

SEVGİLER

pembe tatlar dedi ki...

;Canım elerine sağlık tarif çok kolaymış mutlaka deneyeceğim...
Bitanem domatesleri sormuşun...
Ben kavurduktan sonra iyice soğutunca kaanoza pay ediyorum ve tencerede kaynattıktan sonrada tekrar ağzınısıkıyorum buzdolabında saklıyorum...
Yıllardır yapıyorum hiç bozulma olmadı acaba ağzını tam sıktırmıyormusu???

AyşeGül mutfakta dedi ki...

way canına artık evde lokum bile yapabilicez sağol canım

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel bir görüntüsü var.
Sevgiler.

Hayal ağacı dedi ki...

İlk fırsatta bunu denemek istiyorum, çok sağolun, emeğinize sağlık.

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR