1 Ekim 2009 Perşembe

kesme çorbası


Malzemeler
kıyma (isteğe bağlı )
yeşil mercimek
evde kesilmiş erişte parçaları
kuru soğan
salça
tereyağı
tuz
kırmızı pul biber
reyhan


hamurun yapılışı
unun ortasına tuz alabildiği kadar su konur yoğrulur sert hamur elde edilir hamuru oklava ile yarım cm. kalınlığında açalım erişte olarak keselim


yapılışı
tencereye tereyağı konur küçük doğranan soğan pembeleşinceye kadar kavrulur içerisine kıyma konularak kavrulur salça eklenerek önceden haşlanan mercimek içerisine dökülür üzerine kaynamış su dökülür tuz eklenerek kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca kestiğimiz eriştiler ve reyhan da eklenerek 7 dk. daha kaynatılır çorbamız servise hazırdır
AFİYET OLSUN...


soğuk kış günlerinde içilebilecek harika bir çorba tavsiye ediyorum mutlaka deneyin...

1 yorum:

yildiz dedi ki...

Bu yil memlekete gelemeyince bu güzel tatdan mahrum kaldik,afiyet olsun...

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR