20 Ekim 2009 Salı

kestaneli pilav


ilk defa kestaneli pilav yapmama rağmen çok lezzetli oldu :) hemen tarifine geçiyorum
malzemeler
3 su bardağı pirinç
1 kase kestane
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
su
yapılışı
İlk olarak soğanları minik minik doğrayarak tereyağında kavurun kavrulunca pirinçleride ekleyerek kavurmaya devam edin daha sonra önceden fırında közlediğimiz kestaneleri de ilave edip suyunu ekliyoruz tuzunu da ayarlayıp pişirmeye bırakıyoruz suyunu çektikten sonra pilavımız hazırdır AFİYET OLSUN ...

7 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

lapa olmuş :)

BAHAR dedi ki...

:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık kestanelisini hiç denemedim...
Bitanem dün senden küçük bir isteğim olmuştu???

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık bak şimdi merak ettim hep duymuşum kestaneli pilavı denemek kısmet olmadı .en kısa zamanda denemek lazım:)
sevgiler

Fikir/Siz Yazılar dedi ki...

Bunu hep denemek istemişimdir, kestanenin dayanılmaz cazibesine hiç bir lezzettin karşı koyamıycanı düşünüyorum, bu tarifiniz bana cesaret vericektir.ellerinize sağlık.

TAZE NANE dedi ki...

Canım harika bir pilav. Sunumun zaten çok güzel.
Sevgiler.

Limonlu Kek dedi ki...

Gerçekten de çok lezzetli görünüyor, canım çekmedi desem yalan olur, ellerine sağlık, sevgiler...

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR