23 Ekim 2009 Cuma

simit


Hayırlı Cumalar ...
Tarifimi
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA İÇİN NUR ARKADAŞIMA GÖNDERİYORUM

Malzemeler
yarım paket oda sıcaklığında margarin
4,5 su bardağı un
2 kahve fincanı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
üzeri için
1 yumurta
susam
çörekotu
yapılışı
Unu eleyip, ortasına margarin, tuz, yumurta , kabartma tozu koyup iyice yoğuralım. 30 dakika bekletip, ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. Avuçlarımızın arasında uzatıp, iki ucunu birleştirelim. Hazırladığımız simitleri tepsiye dizip üzerine yumurta sürelim sonra susam ve çörek otu serpelim Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN ...

2 yorum:

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmm nasilda kiyir kiyirdir nefis...ellerine saglik canimm

Canan dedi ki...

Çay çay çay. Evet bu en güzel tavşan kanı bir çayla gider. Harika görünüyor. Ellerin dert görmesin canım.

Çoook öptüm,
Canan

KOPYALANAMAZ @ HER HAKKI SAKLIDIR